21 maart 2007
Seat Altea XL

Seat Altea Freetrack

Seat Altea Freetrack Prototype op de AutoRAI

Autozine
21 maart 2007 | De Altea Freetrack Prototype werd twee weken geleden op de Autosalon van Geneve voor het eerst aan de wereld getoond en nu al is deze concept car in Nederland te bewonderen op de stand van Seat (nr 08.007 in de Parkhal). De Seat Altea Freetrack Prototype is veel meer dan een ontwerpexercitie van het Technisch Centrum van Seat in Martorell. Hij vormt een voorbode van de Altea Freetrack die binnenkort zijn debuut maakt op en naast onze wegen.
 

De Seat Altea Freetrack Prototype is 185 mm hoger dan de Altea XL Stationwagon en in combinatie met zijn volwaardige vierwielaandrijvingsysteem maakt dat de Freetrack tot een off-roader. Bovendien herbergt de auto een 240 pk sterke 2.0 TFSI krachtbron met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Seat Altea XL

De stoere oversized bull bars laten geen twijfel bestaan over de robuuste aard van de Altea Freetrack Prototype. Hetzelfde geldt voor de kunststof beschermdelen opzij met aluminium inzetstukken, die de carrosserie beschermen tegen beschadigingen. Aan de achterkant is het reservewiel de meest in het oog springende feature. Het laatste uiterlijke kenmerk, eentje die niet te missen is, is de kleur die voor de concept car gebruikt is: een exclusieve matwitte lak die uitsluitend voor dit prototype ontwikkeld werd.

Seat Altea XL

In het interieur van de Altea Freetrack Prototype zorgt de two-tone bruin en wit lederen bekleding van de individuele kuipstoelen voor een elegante en lichte uitstraling, die verder wordt benadrukt door het speciaal ontwikkelde panoramadak.

Seat Altea XL