7 juli 2006
Saab 9-3 Sport Sedan
Nieuws

Saab 9-3 Sport Sedan

Saab 9-3 aangepast voor modeljaar 2007

7 juli 2006 - Het zicht vanaf de bestuurdersstoel is de belangrijkste verandering aan de Saab 9-3 Sport Sedan, de Sport Estate en de Cabriolet voor het modeljaar 2007. Het dashboard, de instrumentendisplays en de bedieningsorganen hebben een zakelijker en strakker uiterlijk gekregen. De prestaties van de turbomotoren worden aangescherpt dankzij een close-ratio zesversnellingsbak.

De hoofddisplay, inclusief het nieuwe infotainmentsysteem, is nu afgewerkt met een mat chromen rand, met dezelfde afwerking voor de belangrijkste knoppen, die nu roterend functioneren. Het totaalbeeld van de nieuwe cockpit is een moderne vertolking van het uiterlijk van het dashboard van de klassieke Saab 900 van de eerste generatie, terwijl de overstap naar roterende bedieningsknoppen een designthema weerspiegelt dat ook is toegepast in de Saab 9-5.

Saab 9-3 Sport Sedan

Als onderdeel van het voornemen de interactie met de bestuurder te vergroten, heeft het ontwerpteam het interieur geoptimaliseerd met minder verschillende displays en knoppen met slechts één functie. Hierdoor wordt de belangrijkste informatie voor de bestuurder nu gepresenteerd in de hoofddisplay en is er geen extra display meer nodig boven op het gewone dashboard. Om dezelfde reden wordt de optie Profiler, waarmee de bestuurder een reeks instellingen kan kiezen, nu bediend met knoppen aan het stuur, in plaats van een selectieknop op het dashboard. De instellingen voor de automatische klimaatregeling, de klok/alarm, verlichting van de snelheidsmeter en indien van toepassing het diefstalalarm, de parkeerhulp, ruitenwissers met regensensor en stoelverwarming, kunnen op deze manier worden aangepast.

De belangrijkste klokken en meters en de voor Saab kenmerkende ventilatieknoppen zijn nu ook uitgevoerd in mat chroom. De weergave van de instrumenten is strakker en helderder geworden terwijl de groene verlichting van de displays, kenmerkend voor Saab, is behouden. De rest van het interieur is onveranderd gebleven, behalve de toevoeging van een bijpassend sierpaneel op het dashboardkastje. Bij Cabriolets in Linear-uitvoering is de stoffen stoelbekleding waterafstotende hydroblox-stof voortaan zwart in grijze en beige interieurs.

Alle forms, Linear, Business, Vector en Aero, kennen een rijkere standaarduitrusting. De form Arc vervalt. Naast de automatische klimaatregeling bevatten alle forms nu standaard lichtmetalen wielen en een CD-speler. Het onderscheid tussen de Vector en de Aero is vergroot door de toevoeging van volledig lederen bekleding en de elektrisch bedienbare bestuurdersstoel aan de Aero. Nieuw is de Business uitvoering. Deze form vervangt de campagnemodellen Linear Business en Linear Sport. Naast de standaarduitrusting van de Linear bevat de Business onder andere het Passenger Pack, combinatie van stoffen en kunstlederen sportbekleding, lichtmetalen 16 inch wielen, geintegreerde mistlampen en Saab Parking Assistance.

Er is keuze uit drie infotainmentsystemen, die elk zijn uitgerust met een cd-speler die ook cds in mp3-formaat kan afspelen. Ze zijn standaard uitgerust met een aux audio-ingang. Het standaard Saab Infotainment-systeem bevat een RDS-radio en een cd-speler met een sleuf, de Saab-Infotainment cd-wisselaar voegt daaraan een module voor 6 cds in het dashboard aan toe en Saab-Infotainment Plus bevat ook een GPS-satellietnavigatiesysteem met een groter, 6,5-inch aanraakscherm in kleur en spraakbesturing. Behalve de panoramische kaartselectie geven nu ook pijlen in het aanraakscherm de richting aan. Alle drie infotainmentsystemen kunnen worden gecombineerd met een handsfreekit voor de mobiele telefoon.

Saab 9-3 Sport Sedan

Uiterlijk worden de Sport Sedan en Sport Estate van modeljaar 2007 gekenmerkt door de introductie van een nieuwe donkergrijze kleur Titan Grey metallic. Een Arctic White effen en een Smoke Beige metallic lak zijn aan de keuzemogelijkheden voor de Cabriolet toegevoegd. Electric Blue is nu voor alle Cabriolets beschikbaar.

De vanafprijs van de Saab 9-3 Sport Sedan is Eur 29.690. De 9-3 Sport Estate is verkrijgbaar vanaf Eur 31.490 en de Saab 9-3 Cabriolet vanaf Eur 46.425.

Wittebrug
AutoCoach