4 maart 2004
 

Rover V8

Debuut van Rover V8 markeert terugkeer van MG Rover op Autosalon van Geneve

Autozine
4 maart 2004 | In het jaar dat Rover 100 jaar bestaat, heeft MG Rover Group tijdens de 74ste Autosalon van Geneve op basis van de Rover 75 een nieuw Rover V8 sedan topmodel onthuld. De Rover V8 beschikt over een speciaal Monogram interieur en wordt gekenmerkt door een nieuw, exclusief front met een grote grille, geheel in lijn met eerdere V8 aangedreven Rovers. De Rover V8 vormt de basis voor de terugkeer van deze aansprekende versie, die met de Rover P5B voor het eerst werd geintroduceerd.
UnitedConsumers
 

De auto die in Geneve tentoongesteld staat, is uitgerust met een aantal opvallende items uit het Monogram-programma van de MG Rover Group, waarmee klanten op basis van speciale lakkleuren en uitgebreide interieurmogelijkheden het individuele karakter van hun auto geheel naar eigen smaak kunnen specificeren. De stoelen zijn uitgerust in leder, passend bij Rovers nieuwe Light Oak interieurlook. Hout en leer worden veelvuldig toegepast, met een hout/lederen stuurwiel en dito handremgreep. Onderin beschikt de Rover V8 over kwalitatief hoogwaardig tapijt, met bijpassende matten. Er is een uitgebreid aanbod aan high-tech extras beschikbaar om het interieur van dit vlaggenschip verder te specificeren. Hiertoe behoren ondermeer een GPS satellietnavigatiesysteem, een TV met Teletext, een multi-disc DVD-speler en een Harman Kardon Hifi systeem. Deze luxe interieuritems worden aan de buitenkant aangevuld met grote lichtmetalen wielen en discrete badges.

Rover

Onder de motorkap levert de V8 motor 260 pk en een koppel van 410 Nm, dat naar de achterwielen worden geleid. Cruise control is standaard. Het tractiecontrole systeem van MG Rover zorgt dat het vermogen ongeacht de omstandigheden effectief op het wegdek wordt gebracht. De topsnelheid van de Rover V8 ligt boven de 240 km/u. De Ford-motor, die is afgeleid van de versie die voor het eerst in de MG ZT 260 V8 werd gebruikt, is nu gecombineerd met een automaat.

Het onderstel van de Rover V8 is afkomstig van de achterwielaangedreven MG ZT die vorig jaar werd geintroduceerd. Diverse aanpassingen hebben echter gezorgd voor een comfortabeler rijkarakter, zonder dat dit ten koste ging van het basisconcept. Markteigen productspecificaties en prijzen worden op termijn bekend gemaakt. In Engeland start de verkoop naar verwachting in mei, Europa zal in de zomer volgen.

Rover