4 juni 2004
 

Rover 45

De nieuwe Rover 45 is in Nederland gearriveerd

Autozine
4 juni 2004 | Eind mei heeft MG Rover tijdens de Birmingham Motorshow de nieuwe Rover 45 gepresenteerd en sinds het begin van deze maand is de nieuwe middenklasser van Rover in Nederland volop leverbaar. Naast een nieuw exterieur en een nieuwe interieurvormgeving biedt de Rover 45 bovendien extra zekerheid. Kopers van een nieuwe 45 krijgen als introductieaanbod namelijk drie jaar gratis onderhoud, drie jaar fabrieksgarantie en drie jaar hulp onderweg.
KwikFit
 

Eind mei presenteerde MG Rover de nieuwe Rover 45 in Engeland, tijdens de Birmingham Motorshow. De strakke belijning van de nieuwe 45 volgt de lijnen van de zojuist geintroduceerde Rover 75. Een nieuw ontwerp voor de voorbumper zorgt voor een modern voorkomen, dat wordt gedomineerd door reflectie-koplampen met dubbele lenzen. Ook aan de achterzijde zijn wijzigingen in het ontwerp doorgevoerd, waaronder het nieuwe kofferdeksel en de bumper. Bovendien beschikt de nieuwe Rover 45 over een nieuwe reeks lichtmetalen wielen en een centrale montage van de typeaanduidingen.

Rover 45

"Zorgeloos rijplezier - dat is het sterke punt van de nieuwe Rover 45", stelt Dick van der Geer, Sales Manager bij MG Rover Nederland. Alle Rover-modellen konden tot nu toe al vertrouwen op zes jaar anti-corrosiegarantie en drie jaar garantie op de carrosserielak. De nieuwe Rover 45 voegt daar nu een aantal onmisbare elementen voor zorgeloos rijplezier aan toe. Allereerst kunnen kopers van een 45 drie jaar lang (of tot 100.000 kilometer) vertrouwen op gratis onderhoud (geldt voor de reguliere onderhoudsbeurten). Bovendien is de fabrieksgarantie voor alle MG Rover producten sinds kort verhoogd van twee naar drie jaar en kunnen alle MG Rover kopers bovendien drie jaar lang vertrouwen op gratis hulp bij pech onderweg dankzij MG Rover Assistance. De 3x3 actie voor de Rover 45 loopt tot en met 31 december 2004.

Begin juni is de nieuwe Rover 45 in Nederland bij de dealers gearriveerd. Hij is er als 1.6 Basic benzine-uitvoering vanaf € 17.590,- inclusief BTW en BPM.