18 mei 2004
 

Rover 25

Rover 25 ondergaat facelift

Autozine
18 mei 2004 | Een week voor het officiele showdebuut tijdens de Birmingham Motorshow, heeft MG Rover de eerste specificaties van de vernieuwde Rover 25 bekendgemaakt. In navolging van de recent geintroduceerde Rovers 45 en 75 beschikt ook de 25 vanaf nu over het nieuwe familiegezicht van Rover dankzij duidelijke en strakkere lijnen. Het ontwerp van de nieuwe voorbumper en de heldere koplampen, met dubbele halogeen-lampen, zorgt voor een strakker en meer hoekige uitstraling.
 

Tot de exterieurkenmerken van de nieuwe Rover 25 behoren een nieuw ontworpen voorbumper, een lagere, geintegreerde grille en stoere, heldere koplampenunits met dubbele halogeen-lampen. Samen zorgen deze eigenschappen voor een frisser en moderner uiterlijk.

Rover 25

Achter is de Rover 25 uitgerust met een nieuwe, meer hoekige bumper, met een nieuwe positie voor de kentekenplaat en een strakker vorm-gegeven vijfde deur. Door deze veranderingen heeft de achterkant een meer onderscheidend en opvallend uiterlijk gekregen. Andere uiterlijke wijzigingen zijn ondermeer de in carrosseriekleur gespoten flankstrips met de daarin geintegreerde typeaanduiding.

Het nieuwe dashboard heeft nieuwe ronde ventilatieopeningen gekregen die dankzij de verchroomde omlijsting het design van het dashboard in het midden en aan de zijkanten meer benadrukken. Houten dashboardpanelen zijn uiteraard in lijn met de Rover-traditie, maar zorgen in de Rover 25 voor een moderne uitstraling. Deze panelen zijn nu ook in verschillende kleuren leverbaar: Burr Walnut voor een meer stijlvolle afwerking en Light Oak en Black Oak voor de meer modern ingestelde automobilist.

Tijdens het rijden geven de vernieuwde Rover 25 uitvoeringen nu meer gevoel in het rempedaal. Bovendien is de positie van de koppeling verlaagd ter verbetering van de ergonomie en is de set-up van het gaspedaal aangepast voor een snellere reactie van de motor op gasgeven. Tevens is er vanaf de 103 pk sterke 1.4 uitvoeringen een nieuw Rover sport-onderstel leverbaar voor sportievere rijeigenschappen.