5 augustus 2015
 

Rolls Royce Wraith

Rolls-Royce presenteert Wraith'inspired by music'

Autozine
5 augustus 2015 | Sinds de opkomst van de legendarische muziekstijl Rock & Roll, inmiddels meer dan een halve eeuw geleden, kiezen 's werelds bekendste artiesten nog altijd graag voor een limousine van Rolls-Royce Motor Cars. Met als uitgangspunt deze unieke band met de grootste muziekhelden, is Rolls-Royce bijzonder trots Wraith 'Inspired by Music' te presenteren. Wraith 'Inspired by Music' is het derde en laatste model van de Bespoke Collections.

Al vanaf de introductie van de Wraith in 2013 kunnen kopers kiezen voor Bespoke Audio. Net zoals een Rolls-Royce is het systeem opgebouwd door experts in hun vakgebied. Naast Bespoke Audio is Rolls-Royce Wraith 'Inspired by Music' direct herkenbaar aan de Lyrical Copper exterieurkleur, aangevuld met geborstelde en gepolijste oppervlakken. Aan de binnenzijde van de portieren vallen de speciaal ontworpen speakerroosters op, uitgevoerd in koperthema en voorzien van de inscriptie 'Bespoke Audio'. Ook in diverse andere interieurdelen komen koperkleurige accenten terug, waarmee Wraith 'Inspired by Music' hint naar het gebruik van koper in muziekinstrumenten.

Rolls Royce Wraith

Het klokje is handgemaakt uit koper en zilver, waarbij de radiale lijnen van de buitenzijde speels het uiterlijk en de structuur van een vinyl langspeelplaat benaderen.

Het ontwikkelen van het Bespoke Audio systeem nam twee jaar in beslag. Het resultaat is een 1.300 Watt, achttienkanaals systeem met twee krachtige basspeakers, zeven tweeters en zeven speakers voor het middenbereik. Twee 'exciter' speakers, weggewerkt in de hemelbekleding van Wraith, spelen een vitale rol in het op oorhoogte optimaliseren van de geluidskwaliteit. Diverse microfoons analyseren permanent het geluid in het interieur en passen het volume en de fijnafstemming daar automatisch op aan.

Rolls-Royce Wraith 'Inspired by Music' is de laatste speciale Wraith uit een serie van drie Bespoke Collections. Eerder al verschenen Wraith 'Inspired by Film' en Wraith 'Inspired by Fashion', elk met een eigen exclusief voorkomen gebaseerd op een thema.

Rolls Royce Wraith

Rolls-Royce Wraith is in Nederland te bekijken en bestellen bij CITO MOTORS in Eindhoven, importeur en enige dealer van het Britse merk in ons land.

Wittebrug
Rolls-Royce presenteert Wraith LandspeedRolls-Royce presenteert Wraith Landspeed
28 juni 2021
Rolls-Royce onthult Wraith Eagle VIIIRolls-Royce onthult Wraith Eagle VIII
23 mei 2019
Rolls-Royce onthult WraithRolls-Royce onthult Wraith
8 maart 2013
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum