4 maart 2003
Renault Scenic (2003 - 2009)

Renault Scenic (2003 - 2009)

Renault onthult nieuwe Scenic

Autozine
4 maart 2003 | Na de 3- en 5-deurs is de Scenic de derde auto van het Megane-programma die onthuld wordt. Het design geeft de auto een onderscheidend karakter in de wereld van de compacte monospaces. De nieuwe Scenic is uitgerust met technische ontwikkelingen die eerder door Renault in de hogere segmenten geintroduceerd zijn, zoals de automatische parkeerrem. De nieuwe Scenic zal in eerste instantie op de markt gebracht worden als versie met 5 zitplaatsen. Later dit jaar wordt een uitvoering met 7 zitplaatsen gepresenteerd.
AutoCoach

De nieuwe Scenic neemt de lijnen van de Megane 3- en 5-deurs over. De Renault identiteit aan de voorkant en de onderscheidende vorm van de achterruit laten duidelijk zien dat het een lid van de Renault familie is. Het interieur is ruim en heeft een dashboard met een centraal instrumentenpaneel. De Scenic neemt het principe van de op maat gemaakte auto over dat voor het eerst op de nieuwe Megane werd toegepast en waarmee een ambiance (Authentique, Expression, Dynamique of Privilege), met een uitrustingsniveau (Basis, Comfort of Luxe) en een aandrijfgroep gecombineerd kan worden.

Renault Scenic (2003 - 2009)

De Scenic behoudt de volledige modulariteit die op de Scenic succesvol is gebleken en voegt daar nieuwe functies aan toe. De versnellingspook en de automatische parkeerrem (vanaf Comfort) zijn in het dashboard geplaatst voor een optimale ergonomie en inrichting van het interieur. De ruimte die daarmee vrij gekomen is op de grond tussen de voorstoelen is benut met een nieuwe, verschuifbare centrale opbergruimte (vanaf Luxe). Deze is elektrisch te ontgrendelen en schuift van het dashboard naar de achterstoelen voor meer comfort voor de voorste en achterste passagiers. De voorste passagiersstoel kan voortaan worden neergeklapt tot een tafeltje. Lange voorwerpen kunnen daarom gemakkelijker vervoerd worden.

De opbergmogelijkheden in de Scenic zijn talrijker - door met name de centrale, schuivende opbergruimte van 15 liter -, beter toegankelijk en beter verdeeld tussen de voorste (44 liter) en achterste (32 liter) zitplaatsen. Het gekoelde dashboardkastje is toegenomen tot 17 liter. Verder zijn er vier laden onder de stoelen beschikbaar, evenals vier luikjes in de platte vloer. Afhankelijk van de stand van de achterstoelen, varieert de inhoud van de kofferruimte 430 tot 480 dm3 (VDA). Het interieur is uitzonderlijk licht dankzij het optionele panoramische schuifdak van 1,61 m. De sfeer in de auto kan verder aangepast worden met behulp van zonneschermen in de achterportieren (vanaf Comfort) en een interne communicatiespiegel (vanaf Comfort). De Renault Card neemt op zijn beurt alle werkingsprincipes van de Megane over.

Renault Scenic (2003 - 2009)

Het benzinegamma heeft de 1.6 16v 115 pk en de 2.0 16v 136 pk te bieden, terwijl het dieselaanbod uit de 1.5 dCi 80 pk en de 1.9 dCi 120 pk bestaat, waarvan het maximale koppel naar 300 Nm gebracht is. In een later stadium volgen de 1.4 16v 98 pk en de 1.5 dCi 100 pk. Het versnellingsbakgamma met de handgeschakelde 5- en 6-versnellingsbak en de proactieve automaat met sequentiele bediening is overgenomen van de nieuwe Megane met overbrengingsverhoudingen die aangepast zijn aan de Scenic. De Scenic heeft een constructie met talrijke versterkingen met voorgeprogrammeerde kreukelzones. De fixeringsmiddelen van het SRP-systeem, met 3-puntsgordels op alle zitplaatsen, garanderen een optimale bescherming van de inzittenden. Het uitrustingsniveau van de Scenic bevat standaard zes airbags, waarvan twee adaptieve frontairbags.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault Scenic Conquest nu bij de dealerRenault Scenic Conquest nu bij de dealer
17 september 2007
Prijzen Renault Scenic 2006 bekendPrijzen Renault Scenic 2006 bekend
1 augustus 2006
Renault Scenic in Tech Line-uitvoeringRenault Scenic in Tech Line-uitvoering
6 januari 2006
Renault introduceert nieuwe ScenicRenault introduceert nieuwe Scenic
8 juli 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum