16 september 2019
 

Forum Renault Megane Break

Reacties van eigenaren

  

, datum: 24 maart 2011

Ervaring met Megane Break: Hou er rekening mee dat voor de IDE motoren van Renault weinig onderdelen voorradig zijn. En anders met een heel mooie prijs.

Ervaring met onderhoud (beunhaas): Sensoren brandstof moeten vervangen, maar heel moeilijk aan te komen, auto 5 maanden stilgestaan.

Ervaring met verkoop: Met kijken en kopen geen probleem, klant is koning. Maar met kapotte kap terug gegaan en toen was de klantvriendelijkheid en service ver te zoeken. En nu naar kantonrechter om de zaak aan te vechten. Dus als je dan perse bij Struijk autos te Heeze een auto wilt kopen, sluit een Bovag garantie erbij af en laat de auto door iemand anders nakijken op mankementen en zorg dat alle mondelinge afspraken op papier komen te staan.

Uitvoering2.0 Ide
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit1 jaar
KM-stand148.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 29 december 2009

Ervaring met onderhoud (zelf): Een periodiek onderhoud voorkomt veel problemen. Een beetje doe het zelver kan zijn auto grotendeels zelf onderhouden, wat tevens de kostprijs drukt. Tegenwoordig bespaart men op een euro aan onderhoud wat kan resulteren in extra kosten.

Uitvoering19 DCI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2002
In bezit7 jaar
KM-stand185.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 8 februari 2007

Ervaring met Megane Break: Let op de sloten en randzaken van de auto, de motor zelf is niet stuk te krijgen.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Niets dan goeds

Ervaring met verkoop: Niet voldoende nagekeken voor afelvering, na zes maanden een halve nieuwe uitlaat dus ik bedoel maar....

Inmiddels ruim 230 000 km gereden en de motor is toppie, gaat steeds beter rijden. Wel op tijd distr.riem en regulier onderhoud en beurten geven. De megane is dan schier onverslijtbaar. zwakke punten zijn sloten, ruitewisserarmen (pisbakkwaliteit ijzer) en naar beneden vallende r.zonneklep na iedere 15000 kilomter, dus er kan door Renault nog wel wat verbetert worden buiten de motor en versn.bak. Ook de voorste remmen kunnen beter, denk hierbij aan vuilophoping kromme schijven en dit soort geneuzel.

Uitvoering1.9 Dti
Brandstofdiesel
Bouwjaar1999
In bezit4 jaar
KM-stand233.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor7
  
Profile