21 juni 2004
Renault Megane (2002 - 2009)
Nieuws

Renault Megane (2002 - 2009)

Renault Megane: miljonair in 20 maanden

21 juni 2004 - De nieuwe Renault Megane heeft een totale productie van één miljoen stuks bereikt. De Megane heeft vanaf eind 2002 slechts twintig maanden nodig gehad om deze productiemijlpaal te bereiken.
AutoCoach

Met de Megane 3- en 5-deurs startte in 2002 de vernieuwing van het Renault-programma in het C-segment, het belangrijkste deel van de markt in Europa. Binnen achttien maanden is het aanbod van de Megane-reeks uitgebreid naar zeven carrosserievarianten, allen gebaseerd op hetzelfde platform. Met de komst van elke nieuwe variant kreeg de verkoop van de Megane een nieuwe impuls. Als Auto van het Jaar 2003 bereikte de Megane al snel de toppositie op de Europese personenautomarkt. In 2003 lag het marktaandeel van de Megane-reeks op 4,2%, in de eerste vier maanden van 2004 is dit uitgebouwd tot 4,7%.

Renault Megane (2002 - 2009)

De waardering van de Europese autokoper voor de Renault Megane is volgens de fabrikant te herleiden tot een aantal factoren. Het karakteristieke design van de verschillende varianten zou een belangrijke rol spelen, maar ook het brede aanbod met uitvoeringen en interieurambiances, waardoor elke koper zijn eigen Megane kan samenstellen, heeft volgens Renault zijn effect gehad. De serie omvat inmiddels vijf verschillende benzinemotoren en drie diesels. De Megane-reeks heeft in de onafhankelijke EuroNCAP botsproeven consequent de hoogst mogelijke score van vijf sterren bereikt. Als enige automerk op de Europese markt heeft Renault deze maximale score al vijf maal behaald.

De Megane-serie wordt in drie landen geproduceerd. De Renaultfabriek in Palencia (Spanje) bouwt de Megane 5-deurs, 3-deurs en Grand Tour, Douai (Frankrijk) produceert de Scenic, Grand Scenic, Megane 5-deurs en coupe-cabriolet en de fabriek in Bursa (Turkije) maakt uitsluitend de Megane Sedan.

Renault Megane (2002 - 2009)
KwikFit
XLLease