10 februari 2005
Renault Laguna II Grand Tour
Nieuws

Renault Laguna II Grand Tour

Renault onthult vernieuwde Laguna op AutoRAI

10 februari 2005 - Ter gelegenheid van de 54e AutoRAI presenteert Renault de vernieuwde Laguna. Het rijplezier en de prestaties zijn verbeterd en het onderstel is dynamischer geworden. Het programma is uitgebreid met een grand tourisme-versie die de Laguna GT heet.

De nieuwe voorzijde vertoont dezelfde merkidentiteit als de overige modellen van het merk, onder meer met een grille en bumper uit een stuk. De motorkap is korter en boller dan bij de vorige Laguna, de nieuwe koplampen zijn doorgetrokken naar de zijkanten en het Renault-logo is meer verticaal geplaatst.

Renault Laguna II Grand Tour

In de auto is extra aandacht besteed aan de algemene afwerking. De nieuwe Laguna verwelkomt haar passagiers in een sobere maar verzorgde omgeving. Er is een nieuwe vormgeving voor het dashboard en er zijn nieuwe materialen gebruikt. De Renault Card heeft nu ook een handsfree startfunctie. De parkeerrem wordt automatisch ontspannen. Het Carminat navigatie- en communicatiesysteem is verder uitgebreid.

Naast de Initiale-versie verschijnt er nog een topversie. De Laguna GT is een grand tourisme uitvoering die rijplezier hoog in het vaandel heeft staan. Deze versie is uitgerust met een nieuwe 2.0 Turbo motor met een maximum vermogen van 150 kW/205 pk en een maximum koppel van 300 Nm. De auto onderscheidt zich door haar prestaties, het 10 mm verlaagde onderstel en de 17 inch Michelin Pilot Exalto 2 banden. Esthetisch gezien onderscheidt de GT zich eveneens. Zij heeft een grille met afwijkende luchtinlaat, speciale chroomkleurige velgen, een spoiler op de hatchback en dakdragers met satijnglans en getinte achterruiten op de Grand Tour.

Renault Laguna II Grand Tour

Voor de overige versies in de nieuwe Laguna-reeks zijn vier benzinemotoren beschikbaar. De 1.6 16v levert nu 85 kW/115 pk, de 2.0 16v brengt het tot 99 kW/135 pk, het vermogen van de 2.0 T is verhoogd tot 125 kW/170 pk en de V6 3.0 24v levert 150 kW/210 pk. Het dieselgamma van de nieuwe Laguna bestaat uit de 1.9 dCi- en 2.2 dCi-motoren met vermogens varierend van 68 kW/95 pk tot 110 kW/150 pk, verschillend per exportland.