18 november 2008
Renault Kangoo (2007 - 2021)

Renault Kangoo (2007 - 2021)

Renault toont Kangoo Bleu Sport en Tech Line

Autozine
18 november 2008 | Renault presenteert twee exclusieve conceptmodellen van de nieuwe Kangoo Express: Bleu Sport en Tech Line. Deze uitvoeringen bewijzen dat bedrijfswagens er niet per definitie alledaags uit hoeven te zien. Het laadvolume is zoals van elke nieuwe Kangoo Express: drie kubieke meter laadvolume én geschikt om een europallet in de breedte te plaatsen.

Op zoek naar een Renault Kangoo?
bynco heeft er 1 vanaf € 14.950,-

Renault Kangoo (2007 - 2021)

Het eerste dat opvalt is dat de Kangoo Express Bleu Sport uitgerust met een pushbar die voorzien is van extra lampen van Cibié. Veel race- en rallyauto's maken sinds jaar en dag gebruik van additionele lampen van Cibié. Ook voorziet Renault de Bleu Sport van een opvallende striping. Verder zijn een aantal accessoires gemonteerd die het karakter van de Bleu Sport benadrukken. Zo is er een dakspoiler gemonteerd die, net als de wielen, in wit gespoten is en daardoor goed opvalt. De sidebars hebben een beschermende functie. Omdat het systeem van het type VPS is (dit staat voor Vehicle Protection System), zal bij een aanrijding de ophangbeugel van de sidebar de schade opvangen. Op de achterbumper is een aluminium opstapplank gemonteerd om laden en lossen te vergemakkelijken.

Renault Kangoo (2007 - 2021)

Ook het interieur is niet ongemoeid gelaten. Op de vloer in de laadruimte is een roestvrijstalen traanplaat gemonteerd die de robuustheid van de nieuwe Kangoo Express accentueert. Het halfhoge tussenschot is gespoten in de kleur van de carrosserie.

Een onderscheidend uiterlijk stond ook voorop bij de ontwikkeling van de Kangoo Express Tech Line. De matzwarte lak is voor een groot deel verantwoordelijk voor de stoere verschijning van de Tech Line. Maar ook de speciale striping en de frontmask op de bumper dragen bij aan zijn robuuste uiterlijk. Juist sportief zijn de lichtmetalen wielen met vijf dubbele spaken, bekend van de Renault Mégane GT. Deze wielen vallen extra op door de gele accenten in de spaken.

Renault Kangoo (2007 - 2021)

Voorts is de Tech Line uitgerust met panelen die de zijkant van de nieuwe Kangoo Express vlak maken. Een groot voordeel hiervan is dat bedrijfsbestickering moeiteloos geplakt kan worden. In de laadruimte is een zelfde roestvrijstalen traanplaat op de vloer geplaatst. De lat-om-lat bescherming op de zijwanden hebben een aluminium-look meegekregen. Net als de Bleu Sport is de Tech Line uitgerust met de dakspoiler, VPS-sidebars en een opstapplank achter.

Zowel de Kangoo Express Bleu Sport als de Tech Line levert Renault met de 1.5 dCi common-rail dieselmotor 105 pk/76 kW met roetfilter. Om tot een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik te komen, rust Renault de bedrijfswagen uit met een zesversnellingsbak.

Renault Kangoo (2007 - 2021)

Uiteraard wordt op basis van deze modellen een accessoire-pakket ontwikkeld dat een aantal elementen zoals side-bars, opstapplank op de achterbumper, front mask en achterspoiler zal omvatten. Voorlopig zijn er geen productieplannen voor deze twee modellen.

AutoCoach
Renault Kangoo Z.E. nu ook als pick-upRenault Kangoo Z.E. nu ook als pick-up
29 april 2019
Renault vernieuwt Kangoo ZERenault vernieuwt Kangoo ZE
9 december 2016
Renault Kangoo tijdelijk als GeneriqueRenault Kangoo tijdelijk als Generique
28 mei 2015
Renault introduceert Kangoo EnergyRenault introduceert Kangoo Energy
6 november 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum