27 november 2007
Renault Kangoo (2007 - 2021)

Renault Kangoo (2007 - 2021)

Renault introduceert nieuwe Kangoo

Autozine
27 november 2007 | Renault introduceert de geheel nieuwe Kangoo Family. Gebleven zijn de royale binnenruimte en het veelzijdige karakter, nieuw zijn het toegenomen comfort en het extra gebruiksgemak. De nieuwe Kangoo wordt evenals zijn voorganger geproduceerd in de MCA-fabriek in het Noord-Franse Maubeuge.

Op zoek naar een Renault Kangoo?
bynco heeft er 1 vanaf € 14.950,-

Renault Kangoo (2007 - 2021)

Doordat de lengte van de auto met 18 centimeter is toegenomen tot 4,21 meter, is er meer binnenruimte voor alle inzittenden. De geluidsisolatie is verbeterd, evenals het verwarmings- en ventilatiesysteem dat de warme of frisse lucht gelijkmatig over de uitstroomopeningen voor- en achterin verdeelt. Afhankelijk van de versie is de nieuwe Kangoo ook leverbaar met elektronisch geregelde airconditioning.

Renault Kangoo (2007 - 2021)

De achterbank kan in zijn geheel of in twee ongelijke delen en in één handbeweging worden neergeklapt tot een vlakke laadvloer. Afhankelijk van de uitvoering kan ook de rugleuning van de passagiersstoel voorover worden geklapt, waardoor voorwerpen met een lengte van 2,5 meter kunnen worden ingeladen en het laadvolume toeneemt van 660 liter tot 2,8 m3. Verder herbergt het interieur nog een groot aantal kastjes, vakken en andere opbergruimtes waaronder vliegtuigkastjes voor de achterpassagiers met een gezamenlijke inhoud van 77 liter. Voor nog meer bagage bieden de dakrails uitkomst: deze kunnen zonder moeite worden omgebouwd tot een imperiaal met een draagvermogen van 80 kilogram.

De nieuwe Kangoo Family is leverbaar met twee benzinemotoren en een dieselmotor in drie verschillende vermogensvarianten. De 1.5 dCi-diesel met 105 pk (78 kW) is vanaf de introductie leverbaar met roetfilter, terwijl de varianten met 70 pk (50 kW) en 85 pk (63 kW) conform het "Renault eco2"-signatuur een CO2-uitstoot hebben van minder dan 140 g/km.

Renault Kangoo (2007 - 2021)

De nieuwe Kangoo is gebouwd op het C-platform van de Renault Scenic. Alle versies zijn standaard uitgerust met het nieuwste generatie ABS-systeem in combinatie met noodstopbekrachtiging en motorslipkoppelregeling (MSR). Verder zijn de uitvoeringen Expression en Privilege leverbaar met ESP in combinatie met onderstuurcontrole en anti-slipregeling (ASR).

Ten behoeve van de veiligheid van de inzittenden is de nieuwe Kangoo uitgerust met 2 tot 6 airbags, veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers, anti-doorschuifprofielen in de voorstoelen en de achterbank, en Isofix-bevestigingspunten bij drie zitplaatsen (afhankelijk van de uitvoering). Anders dan de vorige generatie is de nieuwe Kangoo bovendien optioneel leverbaar met veiligheidsbevorderende voorzieningen als cruise control, snelheidsbegrenzer en sensoren voor het automatisch inschakelen van de ruitenwissers en koplampen.

Renault Kangoo (2007 - 2021)
AutoCoach
Renault Kangoo Z.E. nu ook als pick-upRenault Kangoo Z.E. nu ook als pick-up
29 april 2019
Renault vernieuwt Kangoo ZERenault vernieuwt Kangoo ZE
9 december 2016
Renault Kangoo tijdelijk als GeneriqueRenault Kangoo tijdelijk als Generique
28 mei 2015
Renault introduceert Kangoo EnergyRenault introduceert Kangoo Energy
6 november 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum