3 december 2021

Forum Renault Grand Scenic (2009 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 3 mei 2021

Ervaring met Grand Scenic : Ik heb een Renault Scenic 2011 gekocht. Na 15 min auto geen stroom meer en wilde ook niet stationair blijven lopen. Auto terug gegeven aan vorige eigenaar die verbaasd was dat hij het niet meer deed.

Uitvoering130 Bose
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand214.000 km

Betrouwbaarheid1
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 14 juli 2019

Ervaring met Grand Scenic : Tja, wat zal ik zeggen, ieder geval nooit maar dan ook nooit een Renault meer, met 61.000 km moest er al een nieuwe distributie ketting in en met 110.000 km is de 2de er in gegaan. Hij lust een aardige slokje olie, rijdt sinds kort 1:9. Dus van een auto die nieuw en iedere onderhoudt beurt netjes bij de dealer heeft gehad, is het een zware tegenvaller.

Onderhoud gehad in april en in november moet die opeens 4,25 liter olie bijgevuld worden. Hier is ook de Renault route service bij geweest en die zei: niks aan de hand en dan de volgende dag 4,25 liter olie bij gevuld worden. De auto van mijn vriendin, een Renault Twingo van 1999, verbruikt nauwelijks olie en als je dan Renault hier op aan spreekt, dan zeggen ze: u heeft een onderhoud beurt niet gedaan, dus zoek het maar uit. En de monteur van Renault heeft toegegeven dat er een constructiefout in de aandrukrol van de distributieketting zat, en daar ook Renault Nederland voor gebeld en die geven ook niet thuis. Dus zo blijven we door tobben met een auto van 34.000 euro, want ja eigenlijk is 'ie niks meer waard.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Je doet in overleg een reparatie uitstellen en dan tegelijkertijd met het onderhoud en wat vullen ze in het systeem in klant wil geen onderhoud, en dat is dus niet afgesproken, dus niet betrouwbaar, gene auto meer brengen daar en zeker niet kopen.

Ervaring met verkoop: Doen valsheid in geschriften, doe je in overleg een reparatie die nog 8000 km mee kan later tegelijk met het onderhoud, dan zetten in het systeem "klant wil geen onderhoud" en dit doen ze omdat ze weten dat er reparatie aan komen die door het leveren van een slecht product, te veel tijd en geld gaat kosten voor Renault, en zo scheppen ze je af.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar
KM-stand125.000 km

Betrouwbaarheid2
Comfort8
Motor2
  
 
Reactie van: Sinot000, datum: 17 augustus 2020

Antwoord: Wij hebben nooit problemen met de Scenic gehad. We rijden er nu 10 jaar in en heeft ook vaker geen beurt dan wel een beurt gehad. Dus dat is al onzin dat ze dat zeggen. Daar komt bij: onze Scenic gebruikt nooit olie. We hebben in al die jaren wel eens een accu moeten doen of een distributieriem; allemaal logische dingen eigenlijk.

Ik wou maar gewoon even zeggen dat wat ze al tegen je zeggen is onzin en erg jammer van het geld wat je er voor betaalde, maar dat wist je natuurlijk niet vooraf.

  

, datum: 10 maart 2018

Ervaring met Grand Scenic : Mooie ruime gezinswagen, verbruik valt gezien de indianenverhalen erg mee.
Goed afgewerkt en tot nu toe probleemloos.

Uitvoering1.4 Tce
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand108.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 26 januari 2017

Ervaring met Grand Scenic : Prima auto, pluspunten zijn het comfort, makkelijk bedienbare TomTom en de erg ruime bagageruimte. Ik gebruik hem dagelijks voor 2x60km woon-werk-verkeer.

Enig minpuntje tot nu toe is dat herhaaldelijk de melding "Controleer luchtvervuiling" verschijnt. Garage heeft tot 3x toe geen oorzaak kunnen vinden. Ik heb het oranje storingslampje afgeplakt met zwarte isolatietape. Auto rijdt verder prima.

UitvoeringCelsium, LPG-G3
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand175.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Jakc717, datum: 17 augustus 2017

Antwoord: ik heb ook een 2010 Celsium LPG met dezelfde melding "Controleer lucht verontreiniging". Ik ben ook 3 keer bij de dealer geweest zonder oplossing. Is de lpg vanaf de fabriek af of later ingebouwd?

AutoCoach
  

, datum: 8 januari 2017

Ervaring met Grand Scenic : De auto is nu 8 maand oud en hij is al tot driemaal toe binnen geweest voor mankementen.

Mijn gemiddeld verbruik ligt op 9,9 l op 100 km wat veel meer is dan aangegeven en dat voor een wagen uitgerust met start en stop systeem .

Het is mijn eerste en TEVENS laatste Renault die ik ook zal kopen. Mijn volgende zal weer een Toyota zijn!

Ervaring met verkoop: Je koopt een auto met een zogezegde nieuwwaarde van 28.500 euro en als je na 6 maanden aan de garage vraagt hoeveel je er nog voor krijgt als je hem inruilt voor een andere is hij er plots nog maar 16000 euro waard! Nu na 8 maand particulier te koop gezet maar geen enkele reactie gekregen hierop.
Voor mij de grootste miskoop ooit.

UitvoeringBose
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand16.500 km

Betrouwbaarheid5
Comfort9
Motor5
  
 
Reactie van: Jgsloof, datum: 18 februari 2017

Antwoord: Mijn ervaring is voor dezelfde: auto een inruilprijs vab ruim euro 20.000. Overigens is het wijs om te wachten op op de actieweken van Renault met een extra inruilpremie van globaal euro 3/500. Dit aanbod klopt dan dan echt, want vlak voor de actie had ik de auto laten taxeren voor inruil. Verder ga ik minimaal 3 garages langs, ook dat scheelt soms nog enkele honderden euro's. Overigens, het is mijn 4e Renault en met veel genoegen.

  

, datum: 4 november 2016

Ervaring met Grand Scenic : In het vroege begin 2 keer startproblemen; oorzaak kon door deskundigen niet worden vastgesteld (teveel software/computers?). Daarna 5 jaar lang probleemloos en tevreden rijden. Totdat plots: totale uitval op snelweg!!; elektronica op hol; 3 dealers die de oorzaak niet kunnen vinden. Het is een schande!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit5 jaar
KM-stand60.000 km
DealerAutohaag Zeeuw

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 21 september 2016

Ervaring met Grand Scenic : Fijne auto om in te rijden. Door heel voorzichtig te rijden is het verbruik 1 op 12.

Wel komen er op het scherm soms waarschuwingen, bijvoorbeeld airbags werken niet, terwijl bij controle door de garage bleek, dat er niets aan de hand is.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Autocentrum is failliet gegaan. Een hele periode geen dealer in Goes. Chef monteur van de renault garage is voor zichzelf begonnen. Ik ben daar al meer dan 20 jaar.

Uitvoering2.0 Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit2 jaar
DealerCoppes

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
 1 

XLLease
Opel Zafira Opel Zafira
★★★☆☆
Volkswagen Touran Volkswagen Touran
★★★☆☆
Opel Zafira Opel Zafira
★★★☆☆
Citroën Xsara PicassoCitroën Xsara Picasso
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs