18 januari 2013

Qoros

Qoros met drie modellen naar Geneve

18 januari 2013 - Tijdens zijn debuut op de Autosalon van Genève 2013 (7-17 maart), toont Qoros, een nieuw Chinees automerk, een productieauto en twee conceptauto's. De "Cross Hybrid Concept" en de "Estate Concept" vormen een vooruitblik op de toekomstige vormgeving en technologieën van Qoros.

De Cross Hybrid Concept en de Estate Concept zijn beide gebouwd op hetzelfde platform als de GQ3, die in de tweede helft van 2013 in China gelanceerd wordt, gevolgd door Europa later in het jaar. Verdere modellen van Qoros worden elke zes maanden geïntroduceerd. Het nieuwe gamma van Qoros wordt in een nieuwe fabriek in Changshu, China, geproduceerd.

Qoros

"Dankzij ons modulaire platform kunnen we snel en efficiënt nieuwe conceptauto's bouwen", zegt vice chairman van Qoros Auto Co. Ltd. Volker Steinwascher. "De Qoros GQ3 is het eerste model van vele gebaseerd op dit platform, en dankzij deze technologie kunnen wij op zeer efficiënte wijze een complete familie modellen ontwikkelen".

De twee conceptauto's van Qoros passen de kenmerkende styling van Qoros, geïntroduceerd op de Qoros GQ3 sedan en ontwikkeld onder leiding van executive director of design Gert Volker Hildebrand, toe op een mogelijke toekomstige compacte hatchback- en stationwagonuitvoeringen.

Het ontwikkelen van geavanceerde engineeringinnovaties is belangrijk voor Qoros en de Cross Hybrid Concept beschikt dan ook over een hybride aandrijfsysteem. Beheersoftware zorgt voor een naadloze overgang tussen de benzine-aangedreven voorwielen, de elektrisch aangedreven achterwielen en de vierwielaandrijving die aangedreven wordt door beide motoren.

De Estate Concept belooft veel ruimte en een veelzijdig interieur dankzij een aantal alternatieve stoelopstellingen en opbergmogelijkheden.

Het productiemodel Qoros GQ3 geeft aan hoe snel Qoros dichterbij de lancering van zijn eerste model komt. De sedan heeft een model profiel met lange wielbasis, korte overhangen en een coupéachtig silhouet, maar claimt tegelijkertijd veel interieurruimte voor een auto in het compacte segment.

De GQ3 is uitgerust met een infotainmentsysteem dat standaard geleverd wordt op alle modellen van Qoros. Het 8-inch touchscreen is door Qoros zelf ontwikkeld met beeldschermen geoptimaliseerd voor minimale afleiding voor bestuurders, en vervangt de grote aantallen knoppen in het interieur van veel moderne auto's. Het systeem beschikt over een navigatiesysteem, uitgebreide social networking en de mogelijkheid om afspraken te maken bij de dealer.

Profile
AutoCoach