15 januari 2014
 

Qoros 3

Qoros 3 hatch debuteert in Geneve

Autozine
15 januari 2014 | Een jaar na het debuut van het nieuwe, internationale automerk Qoros en de lancering van de eerste productieauto van het merk, heeft  Qoros zijn tweede productiemodel gereed: de Qoros 3 Hatch. Het model debuteert op de 84e autotentoonstelling van Genève, die op 6 maart 2014 de deuren opent.
 

Het ontwerp en de techniek van de compacte (C-segment) Qoros 3 Hatch komen sterk overeen met die van het eerste model van het merk, de Qoros 3 Sedan. Ook bij dit ontwerp hebben de designers zich laten inspireren door hedendaagse, Europese automotive designthema's. Het ontwerp is een subtiele evolutie van de kenmerkende Qoros-designtaal, onder meer om meer sportiviteit in het ontwerp te brengen.

Qoros

De achterlichtunits en de achterklep zijn specifiek ontworpen voor de hatchback. Ook de voorzijde van de Qoros 3 Hatch beschikt over subtiele veranderingen, waarmee het model zich onderscheidt van de Sedan. Met name de grille, voorbumper en de mistlampen zijn aangepast. Deze elementen tezamen creëren een krachtiger 'gezicht' en een meer compacte, dynamische en sportieve uitstraling.

Elke Qoros 3 Hatch wordt standaard uitgerust met een 8-inch touchscreen infotainmentsysteem van het merk -Qoros MMH (multimedia hub)-. Het systeem laat zich bedienen via smartphone-achtige veegbewegingen met de vingers die de bestuurder zo min mogelijk afleiden. De hardware, software en symbolen zijn ontworpen en ontwikkeld door Qoros zelf, met de steun van  systeemspecialisten.

Als onderdeel van Qoros' strategische doelstelling om op een creatieve manier tegemoet te komen aan de lifestyle-wensen van de moderne grootstedelijke 'always-connected' consument, zal de meerderheid van de modellen voorzien zijn van QorosQloud. Het systeem biedt een uitgebreid scala aan gratis diensten met 3G-connectiviteit, waaronder voertuig-monitoring, social media en verbeterde navigatie.

De Qoros 3 Hatch is gebaseerd op het modulaire platform van de 3 Sedan. De Hatch is echter voorzien van nieuwe C-stijlen, dak, zijpanelen achter en achterklep, plus een nieuwe achterste dwarsbalk in het dak, waardoor de  torsiestijfheid van de auto behouden blijft. Het tweede Qoros-model heeft dezelfde wielbasis, breedte en hoogte als de Sedan. De achteroverhang en de totale lengte zijn met 177 mm afgenomen.

Qoros

De 3 Hatch deelt ook zijn 1,6 liter atmosferische- en turbomotoren en handgeschakelde zesversnellingsbak en automatische transmissie met dubbele koppeling met de Sedan.

De Qoros 3 Hatch zal op dezelfde productielijn als de Qoros 3 Sedan worden gebouwd in een volledig nieuwe, zeer efficiënte en duurzame assemblagefabriek van het merk in Changshu, China.