2 februari 2011
 

Porsche Boxster (2004 - 2012)

Porsche Boxster S als Black Edition

Autozine
2 februari 2011 | Porsche introduceert de Boxster S Black Edition, een nieuwe, luxueuze topversie van de Boxster. Om de exclusiviteit te garanderen wordt deze Boxster S Black Edition in een gelimiteerde oplage van slechts 987 stuks gefabriceerd. Met een vermogen van 235 kW (320 pk) is de nieuwe Porsche Boxster Black Edition 7 kW (10 pk) sterker dan de Boxster S. Bovendien is de Black Edition voorzien van een rijkere standaarduitrusting én een aantal exclusieve opties. Deze nieuwe versie is geheel in het zwart gestoken.
Nieuwe vloermatten voor de Boxster ?
Dat kan! Vanaf € 43,-
Just Carpets.nl

Het kleurconcept van de Porsche Boxster S Black Edition is tot in detail doorgevoerd. De inlaatroosters in de achterste zijpanelen zijn ook zwart gespoten, net als de dubbele eindpijpen van het uitlaatsysteem. Ook de rolbeugels zijn zwart gelakt. Verder is de Black Edition voorzien van een kenmerkende, in zwart uitgevoerde modelaanduiding op de achterklep en van een 'Black Edition'-reliëf op de zijkant van de stoffen kap.

Porsche Boxster (2004 - 2012)

Het zwarte thema van het exterieur zet zich voort in het interieur. De roestvaststalen dorpelbeschermers zijn voorzien van een in zwart uitgevoerd 'Black Edition'-logo. Het tot de standaarduitrusting behorende Sport Design-stuurwiel met dubbele spaken is voorzien van lederen bekleding. De sierlijsten op het dashboard en op de versnellingpook of keuzehendel zijn in zwart uitgevoerd, hetgeen ook geldt voor de wijzerplaten van het instrumentarium. Op de hoofdsteunen van de zwarte, gedeeltelijk met leder beklede stoelen (die overigens ook geheel in zwart leder kunnen worden besteld) is het Porsche-logo in reliëf aangebracht. Dat de auto tot de exclusieve, gelimiteerde Black Edition behoort, wordt benadrukt door de plaquette met productienummer op het dashboardkastje.

Tot de standaarduitrusting van de Porsche Boxster S Black Edition behoren onder meer de pakketten "Comfort", "Infotainment" en "Design", die op andere versies als optie gelden. Daardoor is de Black Edition voordeliger dan een seriemodel met vergelijkbaar uitrustingsniveau. Daarbij is het windscherm achter de stoelen standaard aanwezig, net als de automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels met geïntegreerde regensensor, cruisecontrol en automatische klimaatcontrole. Porsche Communication Management (PCM), inclusief navigatiemodule, de universele audio interface en de voorbereidingen voor handsfree mobiel bellen zijn eveneens al af fabriek aanwezig.

Porsche Boxster (2004 - 2012)

Uiteraard zijn ook aanvullende opties uit het Boxster-programma verkrijgbaar voor de Boxster S Black Edition. Zo staan bijvoorbeeld de Porsche Ceramic Composite Brakes (PCCB) en het Porsche Active Suspension Management (PASM), alsmede adaptieve sportstoelen met geheugen op de optielijst.

Aan de voorzijde is de Black Editon uitgerust met banden in de maat 235/35 ZR 19, terwijl achter banden in de maat 265/35 ZR 19 om de lichtgewicht tienspaaks Boxster Spyder-wielen liggen.

Porsche Boxster (2004 - 2012)

Voor de achteras van de Porsche Boxster S Black Edition is een 3,4-liter zescilindermotor met directe benzine-injectie aan het werk. Deze levert 235 kW (320 pk) en dat is 7 kW (10 pk) meer dan de motor in de Boxster S. De krachtbron levert zijn topvermogen bij 7.200 tpm, terwijl die van de Boxster S dat bij 6.400 tpm doet. Het 10 Nm hogere koppel van 370 Nm komt bij 4.750 tpm vrij.

Met de tot de standaarduitrusting behorende, handmatig bediende zesversnellingsbak accelereert de Boxster S Black Editon in 5,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur, een tiende seconde sneller dan de Boxster S. De topsnelheid bedraagt 276 km/uur, waarmee hij de Boxster S met twee km/uur overtreft. Op 100 kilometer verbruikt de Boxster S Black Edition in de standaard Europese verbruikstestcyclus 9,8 liter brandstof; net zoveel als de Boxster S.

Porsche Boxster (2004 - 2012)

Voor meer dynamiek kan de Black Edition worden geleverd met de optionele zeventrapstransmissie met Porsche Doppelkupplung (PDK). Daarmee daalt de acceleratietijd van 0 tot 100 km/uur naar 5,1 seconden. De topsnelheid ligt met PDK op 274 km/uur. Door de extra versnelling die de PDK-transmissie ten opzichte van de handmatig bediende transmissie heeft, en door de intelligente schakelstrategie die deze technologie mogelijk maakt, daalt het gemiddelde brandstofverbruik naar 9,4 l/100 km.

De Porsche Boxster S Black Edition is vanaf maart 2011 leverbaar en kost in handgeschakelde uitvoering 88.300 euro en in de uitvoering met PDK 90.300 euro, inclusief BTW en de voor ons land specifieke uitrusting.

UnitedConsumers
Porsche breidt productie Boxster uitPorsche breidt productie Boxster uit
19 september 2012
Elektrische Porsches bij Bibendum 2011Elektrische Porsches bij Bibendum 2011
24 mei 2011
Porsche Boxster nu ook als SpyderPorsche Boxster nu ook als Spyder
6 november 2009
Porsche Boxster RS 60 Spyder leverbaarPorsche Boxster RS 60 Spyder leverbaar
27 november 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum