3 mei 2003
 

Peugeot 406 Coupe

Peugeot 406 Coupe ondergaat facelift

Autozine
3 mei 2003 | In de geschiedenis van Peugeot hebben coupes altijd een markante plaats ingenomen door de pure styling en hun sterke persoonlijkheid. De 406 Coupe zette deze traditie voort met de onmiskenbaar geslaagde vormgeving die werd bekroond met de titel "Mooiste auto van het jaar". In het verlengde van de evenwichtige vormgeving heeft Peugeot de auto nu aangepast aan de actuele maatstaven die voor alle modellen van het merk gelden. Op subtiele wijze heeft Pininfarina de voorbumper een iets agressievere aanblik gegeven.

Het katachtige is versterkt door de grotere luchtinlaat met een verchroomde afwerking in het verlengde van de sierlijsten. De nieuwe lensvormige mistlampen hebben een doordringende blik en de kentekenplaat is voortaan lager gemonteerd. Boven de nieuwe bumper strekt de grille zich uit naar de koplampunits waardoor het geheel groter lijkt. Het sportieve karakter van de auto wordt onderstreept door de metaalkleurige lijsten op het dashboard waarop de handtekening van Pininfarina in glanzend zwarte letters is aangebracht. Deze kleurstelling is ook terug te vinden op de centrale console terwijl de omlijsting van de klokken op het instrumentenpaneel en de ventilatieroosters granietzwart is.

Peugeot 406 Coupe

Het comfort is verbeterd doordat het pollenfilter plaats heeft gemaakt voor een actief koolstoffilter. Dit nieuwe filter houdt deeltjes en gasvormige verontreinigingen, die vooral in stedelijke omgevingen voorkomen, tegen. De portieren en de kofferklep kunnen vanaf een snelheid van 10 km/h automatisch vergrendeld worden. Ze blijven dan vergrendeld totdat een van de portieren wordt geopend. De auto is standaard voorzien van elektronische hulpmiddelen zoals ESP (behalve bij de 2.0 automaat) en een noodremassistent. De alarmknipperlichten worden automatisch ingeschakeld bij een noodstop en de auto beschikt over snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Een snelheidsregelaar is eveneens standaard (behalve bij de 2.0 automaat). Voor de passieve veiligheid zorgen dual stage frontairbags, zijairbags en veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers. Alle coupes hebben supervergrendeling en kunnen voorzien worden van een alarminstallatie.

De 406 coupe is er in twee uitvoeringen: de "Coupe" en de "Coupe Pack" die zich onderscheiden in uitrusting en aankleding van het interieur. En er is keuze uit vijf aandrijfunits:

  • 2.0 16 V automaat 100 kW (138 pk) 190 Nm
  • 2.2 16 V handgeschakelde 5-bak 116 kW (160 pk) 217 Nm
  • 2.2 HDi 16 V, roetfilter, 5-bak 98 kW (136 pk) 314 Nm
  • 3.0 V6 24 V handgeschakelde 5-bak 152 kW (210 pk) 285 Nm
  • 3.0 V6 24 V automaat 152 kW (210 pk) 285 Nm

Het verschil tussen de verschillende uitvoeringen is voortaan wat duidelijker zichtbaar. Zo verschilt de vormgeving van de 16 inch lichtmetalen velgen: de "Coupe" heeft 12-spaaks velgen van het type "Nautilus" en de "Coupe Pack" heeft opvallend mooie 5-spaaks "Tacoma"-velgen. Beide versies hebben banden in de maat 215/55R16W (205/55R16W bij de 2,0 l automaat) en slotbouten zijn standaard. De "Coupe" is bekleed met een combinatie van leer en stof terwijl de "Coupe Pack" geheel voorzien is van leer met een keuze uit de kleuren Alezan, Ouragan of het nieuwe, blauwe Cobalt. Het dubbele stiksel geeft de bekleding een weelderige uitstraling. Bij de "Alezan"-aankleding van de "Coupe Pack" is het dashboard afgewerkt in twee kleuren leer. Verder heeft de "Coupe Pack" nog een aantal andere kenmerken zoals elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen met geheugen, een automatisch dimmende binnenspiegel, een 8 kanaals versterker en zes luidsprekers van het gerenommeerde HiFi-merk JBL, matten op de vloer, elektrisch inklapbare buitenspiegels met geheugen en koplampsproeiers.

Peugeot 406 Coupe

De nieuwe 406 Coupe is vanaf € 34.500,- in juni leverbaar.

KwikFit
Peugeot 406 Coupe als Ultima EdizionePeugeot 406 Coupe als Ultima Edizione
1 juni 2004
2.2 16v motor voor Peugeot 406 Coupe2.2 16v motor voor Peugeot 406 Coupe
25 april 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum