11 juli 2008
Peugeot 308 CC

Peugeot 308 CC

Peugeot onthult 308 CC

Autozine
11 juli 2008 | De Peugeot 308 is binnenkort ook beschikbaar als cabriolet. De 308 CC onderscheidt zich door zijn uitermate vloeiende lijnen, zowel in coupé- als cabrio-uitvoering. Vanaf het logo tot het uiterste puntje van het dak, vanaf het portier tot aan de achterbumper ontstaat er door de lijnpatronen een subtiel lichtspel.

Dankzij het volledig automatische inklapbare dak kan naar wens of behoefte gekozen worden voor een dynamische coupé of een elegante cabriolet. Op de inklapbare display kan het openen of sluiten helemaal gevolgd worden. De 308 CC heeft een grotere spoorbreedte en een bredere carrosserie dan zijn voorganger, de 307 CC. Daardoor en door de speciale vorm van de voorstoelen is er meer beenruimte. De inhoud van de bagageruimte is 403 dm3 (of 465 l) als coupé en 226 dm3 (of 266 l) als cabriolet onder het dak.

Peugeot 308 CC

Voor de 308 CC zijn twee motoren beschikbaar. Ze worden geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak, of desgewenst een automatische versnellingsbak. Het betreft de 1.6 l THP van 110 kW (ong. 150 pk) met turbocompressor en directe benzine-inspuiting of de 2.0 l HDiF van 103 kW (ong. 140 pk).

Door de grote spoorbreedte, de lagere wagenhoogte en de bijzonder goede wielophanging die speciaal is afgesteld voor deze carrosserievorm, kan de bestuurder in alle comfort en veiligheid genieten van zijn CC. De remschijven (302x26mm) zijn hierop bemeten en het standaard ESP houdt eveneens een oogje in het zeil.

Peugeot 308 CC

Bij het ontwerp van de 308 CC is getracht een zo veilig mogelijk interieur te creëren. De carrosserie is royaal bemeten om de energie bij frontale botsingen of aanrijdingen van opzij zo goed mogelijk op te vangen. Daarnaast beschikt de auto over een aantal nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Zo zijn de voorstoelen voorzien van een zijairbag en een laterale hoofdairbag, waardoor alle lichaamsdelen efficiënt worden beschermd, ongeacht de stand van de stoel. Als de auto over de kop dreigt te slaan, schieten de uitklapbare roll-bars in een fractie van een seconde uit hun behuizing. Ze vormen in combinatie met de speciaal verstevigde voorstijlen een beschermende kooi voor de inzittenden.

Om langer te kunnen genieten in de cabriolet, ook als het wat frisser wordt, om alvast de lente te proeven, de winter nog wat uit te stellen of om te genieten van het zonnetje in een besneeuwd landschap, voorziet Peugeot de inzittenden van de 308 CC naast de beschermende carrosserie van een aantal handige snufjes: een intelligente air-conditioning die zich aanpast zodra er open gereden wordt, verwarmbare voorstoelen, een windscherm en niet te vergeten het bijzondere "Airwave"-systeem in de voorste hoofdsteunen. Dit zorgt voor een warme luchtstroom waarbij de temperatuur, hoeveelheid en richting verstelbaar zijn.

Peugeot 308 CC
IkWilVanMijnAutoAf
Peugeot maakt prijzen 308 CC bekendPeugeot maakt prijzen 308 CC bekend
24 maart 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum