9 december 2002
 

Peugeot 307

peugeot 307 winnaar opmaat award 2002-2003

Autozine
9 december 2002 | Jaarlijks na de Autosalon van Geneve stelt de autoredactie van OpMaat, het magazine voor niet-gemiddelde mensen, met de OpMaat Selectie vast welke nieuwe auto's het best voldoen aan de criteria van niet-gemiddelde mensen. Niet-gemiddelde mensen zijn mensen die niet passen binnen de standaard maatvoering die door de industrie wordt gehanteerd op de gebieden van huisvesting, kleding, werk, mobiliteit en recreatie.

Na een test, waarin de nieuwe modellen beoordeeld worden op ruimtecomfort, instelbaarheid voor en aanpasbaarheid aan niet-gemiddelde mensen en emotionele belevingswaarde, komt een aantal auto's in de OpMaat Topselectie terecht. Vervolgens wordt in december de OpMaat Award uitgereikt aan de beste auto uit de topselectie. Dit jaar gaat de OpMaat Award naar de Peugeot 307 SW. Andere auto's uit de topselectie zijn:

Peugeot 307
  • BMW 7-serie
  • Citro├źn C8
  • Honda Jazz
  • Mazda6
  • Mercedes CLK
  • Toyota Corolla

Volgens de jury van de OpMaat Award is er met de ontwikkeling en de introductie van de Peugeot 307 SW een nieuwe maatstaf gezet in dit segment. "Peugeot is erin geslaagd om een nieuw concept op het gebied van ruimte-intelligentie te realiseren, zonder dat dit ten koste van vormgeving, rijeigenschappen of emotionele belevingswaarde gaat. Voorbeelden van deze ruimte-intelligentie zijn bijvoorbeeld de vormgeving van de portierpanelen, de vorm van het dashboard en het glazen dak", aldus de redactie van OpMaat.

Op woensdag 4 december is de OpMaat Award tijdens een bijeenkomst voor de pers aan Peugeot Nederland uitgereikt. De heer Thom Claassen, Manager van het productadviescentrum "Peugeot Experience" te Breukelen, nam de OpMaat Award in ontvangst.

Peugeot 307 D.Sign breidt gamma uitPeugeot 307 D.Sign breidt gamma uit
26 maart 2007
Winnaars Trekauto van het Jaar bekendWinnaars Trekauto van het Jaar bekend
21 april 2006
Peugeot vernieuwt 307Peugeot vernieuwt 307
30 juni 2005
Twee miljoenste Peugeot 307 geproduceerdTwee miljoenste Peugeot 307 geproduceerd
15 december 2004
 

Info

Techniek

Prijs

Forum