13 april 2002
 

Opel Tour

opel introduceert de combo tour

Autozine
13 april 2002 | Na de introductie van de nieuwe Opel Combo bestelwagen, wordt nu de personenwagenvariant geintroduceerd: de Tour. Met ruimte voor vijf passagiers en hun bagage, hoog veiligheidsniveau en een breed spectrum aan opties en accessoires, moet de Opel Tour een aantrekkelijke compagnon voor actieve gezinnen worden.

Sterkste punt van de Combo Tour is de ruimte. Bestuurder en voorpassagier genieten veel hoofdruimte (1039 mm), het directe gevolg van het monocab-design. Dankzij de langste wielbasis in zijn klasse (2716 mm) is de beenruimte riant met 1019 mm. De achterpassagiers hebben de beschikking over een knieruimte van minimaal 315 mm, gemeten vanaf de achterzijde van de voorstoelen. Zelfs zeer lange mensen reizen eersteklas met een hoofdruimte van 1246 mm. Het in- en uitstappen in de Tour is gemakkelijk, dankzij de schuifdeur aan de passagierszijde. Een tweede schuifdeur, aan bestuurderszijde is als optie verkrijgbaar. Een kinderslot is standaard op deze deuren.

Opel Tour

Ondanks de bescheiden buitenmaten (lengte 4323 mm, breedte 1685 mm, hoogte 1801 mm), biedt de Tour veel ruimte voor bagage. De achterbank is neerklapbaar in de verhouding 40:60. Als de achterbank is neergeklapt, heeft de bagageruimte een lengte van 1,60 meter. Bij een neergeklapte achterbank laten de hoofdsteunen zich in het voetencompartiment plaatsen. Als de auto tot de taillelijn wordt beladen, meet de bagageruimte 990 liter. Wordt de volledige hoogte benut, onstaat er een capaciteit van 2320 liter. Als de achterbank niet is neergeklapt, is er een bagageruimte van 455 liter voorhanden. Deze is bereikbaar via de twee achterdeuren. Kleinere voorwerpen zoals ruitenkrabbers, CD's e.d. zijn op te bergen in een van de vele bergvakjes. In alle deuren of zijpanelen zijn bekerhouders te vinden. Een groot compartiment in het dak biedt plaats aan bijvoorbeeld kaartmateriaal.

Uiteraard kan de Tour aan de individuele wensen van de koper worden afgestemd. Voorbeelden zijn elektrische ramen, centrale deurvergrendeling met afstandbediening (ook voor tankklep en schuifdeur) en airconditioning. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor accessoires als een surfplankimperiaal, fietsendrager en een koelbox. De koper heeft keuze uit tien verschillende kleuren. Daarnaast zijn er enkele pakketten samengesteld die het uitrustingsniveau omvangrijker maken. De Tour is er in beginsel in twee uitvoeringen: de Tour en de Tour Comfort. Ten opzichte van de Tour heeft de Comfort onder meer de beschikking over: centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, radio/cassettespeler inclusief stuurwielbediening, elektrisch bedienbare ramen voor, een tweede schuifdeur, infodisplay, achterruitverwarming en achterruitwissers.

XLLease
 

Info

Techniek

Prijs

Forum