27 december 2001

Opel Omega

Opel past het modellengamma van de Omega aan

27 december 2001 - Met ingang van januari 2002 wordt het Opel Omega modellenprogramma vernieuwd. Het aantal modellen wordt teruggebracht tot twee: de reeds bestaande Business Edition en een nieuw luxe topmodel, de Executive Edition. De overige modellen zijn niet langer leverbaar. Daar staat tegenover dat bovenop de standaarduitrusting vrijwel elke gewenste optie op genoemde twee Omega modellen leverbaar is. Bovendien is het motorenprogramma uitgebreid.

Sinds de introductie van de Business Edition in april van dit jaar neemt dit model 85% van de totale Omega verkopen voor zijn rekening. Om deze trend ook in 2002 voort te zetten, breidt Opel de Omega Business Edition vanaf 1 januari uit met de onlangs geintroduceerde 2.5 liter direct ingespoten zescilinder turbodieselmotor. Deze van common rail voorziene lijnmotor is goed voor 150 pk en 300 Nm. Speciaal voor de Nederlandse markt is deze zescilinder nu dus ook leverbaar op de Business Edition. Dit betekent dat de nieuwe 2.5 DTI 24V zescilinder diesel vanaf 34.195 Euro leverbaar wordt. Daarbij maakt het niet uit of voor een sedan of stationwagon variant wordt gekozen: de prijs is voor beide carrosserievarianten hetzelfde.

Opel Omega

Naast de 2.5 DTI 24V dieselmotor wordt ook de 2.6 V6 benzinemotor met 180 pk die reeds op de andere Omega modellen werd aangeboden met ingang van januari leverbaar op de Business Edition. Voor deze zakelijke uitvoering van de Omega geldt een vanafprijs van 32.095 Euro. De standaarduitrusting bestaat uit onder andere ABS, radio/cd-speler met 6 speakers en stuurwielbediening, bestuurders- en passagiersairbag, zijairbags, elektronisch geregelde airconditioning, multifunctioneel display met boardcomputer, warmtewerende voorruit, bestuurdersstoel met elektrische hoogteverstelling, cruise control en een elektronisch startblokkeringssysteem. Deze standaarduitrusting wordt in het geval van bijvoorbeeld de zescilinder diesel gecombineerd met een verbruik van 7,6 liter op 100 km (1 op 13,2). De tussensprint van 80 naar 120 kilometer per uur klaart de zescilinder diesel in 12,5 seconden (in de 5e versnelling). In combinatie met de twee bestaande vier cilinder motoren waarmee de Business Edition versies werden geintroduceerd, de 2.2 benzinemotor en de 2.2 diesel, zal de Business Edition reeks nu worden uitgebreid met twee zes cilinder in lijn motoren. Met de 2.6 V6 benzinemotor en de nieuwe 150 pk dieselmotor heeft Opel een uitbreiding gedaan om de zakelijke rijder te kunnen bedienen. De Omega Business Edition is in basis leverbaar vanaf 27.995 Euro.

Naast de Business Edition biedt Omega vanaf 1 januari 2002 een nieuw topmodel aan onder de naam Executive Edition. Dit model heeft lichtmetalen velgen, Xenon koplampen, automatische niveauregeling en lederen bekleding in drie kleuren: beige, antraciet of grijs. Indien gewenst kan ook voor velours worden gekozen in dezelfde drie kleuren. Bovenop de standaarduitrusting biedt de nieuwe Executive Edition als extra het zogenaamde Visual Pack - bestaande uit speciale lichtmetalen velgen, een aparte Honeycomb grille, donkere achterlichten en een stuurwiel met gedeeltelijk geperforeerd leer - en een compleet audiosysteem, bestaande uit een radio/cd-speler met navigatiesysteem, kleurenmonitor en telefoonvoorbereiding. Dit wordt gecompleteerd door het Bose SoundSystem inclusief tien speakers (in stationwagon-versie negen). Bovendien zullen op dit model alle motoren worden aangeboden, waardoor de instapprijs voor de Executive Edition als sedan met 2.2 16V motor 35.995 Euro bedraagt. Voor de Executive Edition in stationwagon uitvoering moet 1.000 Euro extra worden betaald. Een automaat kost op alle genoemde modellen 2.000 Euro extra.