28 november 2012
Opel Mokka X

Opel Mokka X

Opel Mokka krijgt 5 sterren van EuroNCAP

Autozine
28 november 2012 | De onafhankelijke consumentenorganisatie Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) kent de Opel Mokka SUV vijf sterren toe. Daarmee krijgt het zoveelste model van Opel de hoogste score van Euro NCAP. De Mokka versterkt de gelederen naast de Ampera, Astra, Corsa, Insignia, Meriva en Zafira, die allemaal de topscore van vijf sterren haalden in het Euro NCAP-programma.

Op zoek naar een Opel Mokka X?
bynco heeft er 41 vanaf € 13.250,-

Opel Mokka X

De nieuwe SUV van Opel behaalde met een 100% score het maximale aantal punten in de categorie veiligheidsassistentie. Op de Europese markt is hij daarmee een van de weinige auto's met een dergelijk goed testresultaat. Euro NCAP gaf bijvoorbeeld belangrijke punten aan de elektronische stabiliteitscontrole ESP Plus van de Mokka, aan het veiligheidsgordelwaarschuwingssysteem en de cruise control met snelheidsbegrenzer. Deze veiligheidssystemen zijn allemaal standaard in de Mokka.

Opel Mokka X

In de categorie volwassen passagiers haalde de Mokka 96 procent van de maximale score. Dit resultaat was te danken aan de airbags vooraan, de zijdelingse gordijnairbags ter hoogte van hoofd en romp en de dubbele gordelspanners met belastingsbeperking. De instelbare hoofdsteunen van de voorste stoelen beschermen tegen whiplash bij een achteraanrijding. Bovendien is de Mokka uitgerust met het Pedal Release System: bij een frontale aanrijding klappen het rem- en koppelingspedaal weg om de onderbenen van de bestuurder te beschermen.

Wat de veiligheid van kinderen betreft, gaf Euro NCAP de volgende opmerking: "De Mokka haalde de maximumscore in de dynamische test met een pop die een 3 jaar oud kind voorstelt". De prima score in deze categorie is het resultaat van Opels veiligheidsstoelen voor kinderen die standaard uitgerust zijn met ISOFIX-haken op de buitenste zitplaatsen achteraan en sluitingen voor een extra Top Tether-riem.

Ook in de categorie voetgangersveiligheid haalde de Mokka dankzij de bumper alle punten. Euro NCAP onderlijnde "hoe goed de benen van voetgangers beschermd zijn"

Op het vlak van actieve veiligheid overtreft de Mokka de vereisten van Euro NCAP met talrijke functies op het vlak van veiligheidsassistentie. De SUV biedt veel technologie die de bestuurder helpt aanrijdingen te vermijden, zoals de tweede generatie van de Opel Eye frontcamera met aanrijdingsassistent, volgafstandindicator, rijstrookassistent en verkeersbordherkenning. Bovendien verhoogt de achteruitkijkcamera en het adaptieve AFL- verlichtingssysteem de veiligheidsstandaard van de Opel Mokka.

AutoCoach
Opel start productie Mokka XOpel start productie Mokka X
31 augustus 2016
Opel maakt prijzen Mokka X bekendOpel maakt prijzen Mokka X bekend
14 juli 2016
Opel vernieuwt MokkaOpel vernieuwt Mokka
4 februari 2016
Opel verkoopt 500.000e MokkaOpel verkoopt 500.000e Mokka
12 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum