10 januari 2012
Opel Mokka X

Opel Mokka

Opel introduceert Mokka

Autozine
10 januari 2012 | Twee maanden voor zijn wereldpremière op de autotentoonstelling van Genève, geeft Opel de eerste foto's vrij van zijn nieuwe Sports Utility Vehicle (SUV): de Opel Mokka. Met de nieuwe Mokka, is Opel de eerste Duitse autofabrikant die een model lanceert in het groeiende subcompacte SUV-segment. De Opel Mokka zal eind 2012 verkrijgbaar zijn.

Op zoek naar een Opel Mokka X?
bynco heeft er 40 vanaf € 13.620,-

Opel Mokka X

De naam is geïnspireerd op de kleine ronde koffiebonen van de Coffea Arabica-variëteit. Koffiedrankjes op basis van Mokka zijn geraffineerd en verfijnd, met een rijk karakter en vol energie. In dezelfde lijn ziet de Opel Mokka graag.

Opel Mokka X

Ondanks zijn 4,28 meter lengte, belooft de Mokka ruim plaats aan vijf personen in een comfortabele zitpositie. Hij geeft ook invulling aan Opels belofte om een mooi ontwerp te koppelen aan innovatieve technologie en geavanceerde functies, waardoor deze bereikbaar worden voor een bredere klantengroep.

De Opel Mokka kan worden uitgerust met vierwielaandrijving, die het koppel naadloos overbrengt op de achterwielen wanneer dit nodig is voor een betere tractie.

Op het gebied van benzinevarianten, zal de auto geleverd worden met een 85 kW/115 pk sterke 1,6 liter motor én een 103 kW/140 pk 1,4 liter turbomotor met een koppel van 200 Nm.

Daarnaast is er ook een 1,7 CDTI turbodieselmotor met 93 kW/130 pk en een koppel van 300 Nm beschikbaar. Zowel de 1,4 turbo als de 1,7 CDTI kunnen worden gecombineerd met een handgeschakelde of automatische transmissie met zes versnellingen. Alle handgeschakelde versnellingsbakken zijn uitgerust met het brandstofbesparende start/stop-systeem

Opel Mokka X

De Mokka introduceert nieuwe geavanceerde technologieën in het SUV B-segment, zoals een reeks hulpsystemen die gebaseerd zijn op het Opel Eye frontcamerasysteem, alsmede een achteruitkijkcamera. Bovendien is de Opel Mokka uitgerust met ergonomische stoelen die zijn goedgekeurd door AGR "Aktion Gesunder Rücken e.V.", de Duitse vereniging voor een gezonde rug. Naast een grote bagageruimte biedt de Mokka ook de allernieuwste exclusieve Flex-Fix fietsendrager van Opel, die volledig is ingebouwd.

Standaardvoorzieningen die de rijervaring verbeteren op alle Mokka-versiers, zijn elektronische stabiliteitscontrole (ESC), tractiecontrole (TC) en de Hill Start Assist (HSA) en Hill Descent Control (HDC) systemen – die het rijcomfort en de veiligheid verbeteren op steile hellingen.

AutoCoach
Opel start productie Mokka XOpel start productie Mokka X
31 augustus 2016
Opel maakt prijzen Mokka X bekendOpel maakt prijzen Mokka X bekend
14 juli 2016
Opel vernieuwt MokkaOpel vernieuwt Mokka
4 februari 2016
Opel verkoopt 500.000e MokkaOpel verkoopt 500.000e Mokka
12 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum