28 november 2002
 

Opel Corsa OPC

Wereldpremiere voor Opel Corsa OPC tijdens autoshow van Essen

Autozine
28 november 2002 | Kracht en plezier is het thema van de autoshow van Essen dit jaar (29 november tot 8 december 2002). Woorden die ook van toepassing zijn op de Corsa OPC studie die zijn wereldpremiere beleeft op de autoshow. Een herontworpen 1.6 liter ECOTEC turbomotor met 125 kW/175 pk en een maximum koppel van 210 Nm zorgt voor de aandrijving van de Corsa OPC.

Met de nieuwe krachtbron behaalt de Corsa OPC een topsnelheid van 225 km/u. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is in 7,9 seconden achter de rug. Het DSA (Dynamic Safety) sportonderstel is afgestemd op de prestaties en met 25 mm verlaagd zodat de handelbaarheid groot is en er veiligheidsreserves voorhanden zijn. Een aerodynamische kit met gespierde voor en achter skirts in carrosseriekleur, speciale buitenspiegels, zijdorpels in dezelfde kleur als de carrosserie en 17 inch lichtmetalen wielen in het karakteristieke OPC design, geven de Corsa OPC een sportieve uitstraling. De aandacht voor details is ook in het interieur terug te vinden. Bestuurder en voorpassagier reizen comfortabel in sportieve kuipstoelen met blauwe alcantara bekleding. Deuren, zijpanelen en enkele onderdelen van het instrumentenpaneel zijn uitgevoerd met een gaasachtige look. Blauwe veiligheidsgordels voor en achter dragen bij aan de sportieve stijl. Het instrumentenpaneel, afkomstig uit de Corsa GSI, is uitgevoerd in mat chroom en voorzien van een "Techno" look.

Opel Corsa (2000 - 2006)

Opel zal tevens demonstreren hoe fascinerend brandstof besparen kan zijn met de Duitse premiere van de zeer efficiente Eco-Speedster studie. Deze auto heeft een topsnelheid van 250 km/h en een opmerkelijk laag brandstofverbruik van slechts 2,5 liter per 100 km. Daarnaast zal Opel in Essen een breed assortiment aan dynamische autos ten toon spreiden met onder meer de 200 pk sterke Astra OPC en Astra OPC stationwagon. Speciaal voor de liefhebber zal er tevens een selectie autos uit de autosport te zien.

Wittebrug
Facelift voor Opel CorsaFacelift voor Opel Corsa
14 juli 2003
Opel introduceert de Corsa EcoOpel introduceert de Corsa Eco
24 april 2002
Opel roept Corsa C diesel terug
19 december 2001
Opel Corsa is Compacte Auto van het JaarOpel Corsa is Compacte Auto van het Jaar
24 september 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum