23 augustus 2001
 

Opel Combo (1993 - 2001)

De Opel Combo als personenauto beleeft zijn wereldprimeur tijdens de IAA in Frankfurt

Autozine
23 augustus 2001 | Een antieke kast oppikken op de vlooienmarkt, zomaar een ritje in het weekend door de polder met de kinderen - en hun fietsen - of een vakantie aan de kust met vrienden - en hun surfplanken? De Opel Combo Tour draait er zijn hand niet voor om. Hij heeft een enorme laadruimte en ook nog eens voldoende plek voor vijf inzittenden. De Opel Combo Tour is een echte all-rounder.
Info
Forum

Net als de andere Combo-variant kenmerkt de Tour zich door een gemakkelijke besturing en lage onderhoudskosten. De Van komt nog dit jaar op de markt, terwijl de op familie en vrije tijd georiënteerde Tour zijn verkoopstart begin volgend jaar zal beleven. De marktonderzoekers van Opel verwachten dat de Tour rond de tien procent van de totale Combo verkoopaantallen zal gaan uitmaken. Hij is leverbaar met zuinige motoren: een 1.6-liter benzineversie en twee ECOTEC 1.7-liter Turbodiesels - met prestaties variërend van 48 kW/65 pk tot 64 kW/87 pk.

Opel Combo (1993 - 2001)

De Combo Tour biedt ondanks zijn compacte buitenmaten veel binnenruimte (lengte 4.323, breedte 1.685, hoogte 1.801 millimeter). De bestuurder en bijrijder zullen voorin met name voordeel hebben van het harmonieuze 'monocab'-design. Het dak loopt vanaf de voorruit schuin omhoog, waardoor extra hoofdruimte voorin is gecreëerd (1.039 millimeter). Het in- en uitstappen is gemakkelijk gemaakt door de wijd openslaande deuren. Met name door de lange wielbasis van 2.716 millimeter en 125 millimeter beenruimte is het ook achterin goed vertoeven. Twee schuifdeuren zijn standaard, waardoor de tweede zitrij gemakkelijk te bereiken is. De achterbank heeft drie hoofdsteunen en drie driepuntsgordels standaard. De bagageruimte heeft, naast een versterkte achterbank, een afdekzeil dat de bagage aan nieuwsgierige blikken moet onttrekken. Tegen meerprijs is een bagagenet leverbaar waarmee de bagage in geval van een ongeluk of een noodstop netjes op zijn plek is te houden. Het beschermnet kan worden bevestigd achter de voor- of achterpassagiers zodat deze steeds beschermd zijn.

De Combo Tour is ontworpen om grote hoeveelheden bagage te kunnen verstouwen. De laadruimte is gemakkelijk bereikbaar dankzij de schuifdeuren en twee ruim te openen draaideuren aan de achterzijde. Met een maximaal laadvermogen van 565 kilogram kunnen zware goederen worden getransporteerd. Zelfs met vijf inzittenden biedt de Combo Tour nog een laadruimte van 1,01 x 1,17 x 1,12 m (lengte x hoogte x breedte), wat overeenkomt met een volume van 1.324 liter. Wordt de Combo tot aan het dak volgestouwd, dan kan hij 2.700 liter laadvolume (VDA-testmethode: 2.320 liter) aan. Om de flexibiliteit nog verder te vergroten, beschikt de Combo over een in twee delen neerklapbare achterbank (40:60). De rugleuning van de voorpassagier kan eveneens worden neergeklapt.

KwikFit
Nieuwe verschijningsvormen Opel ComboNieuwe verschijningsvormen Opel Combo
20 mei 2005
Nieuwe motoren voor Opel Combo en TourNieuwe motoren voor Opel Combo en Tour
29 april 2004
Opel Combo nu leverbaar in NederlandOpel Combo nu leverbaar in Nederland
15 oktober 2001
 

Info

Forum