10 september 2015
Opel Astra Sports Tourer (2016 - 2021)
Nieuws

Opel Astra Sports Tourer

Open introduceert nieuwe Astra Sports Tourer

10 september 2015 - Behalve de Astra vijfdeurs presenteert Opel op de IAA in Frankfurt (17 tot en met 27 september) ook de nieuwe generatie Astra Sports Tourer als wereldprimeur. De stationwagonvariant biedt moderne veiligheids- en connectiviteitstechnologie, zoals Opel OnStar en de nieuwste generatie IntelliLink-infotainment. Dankzij de volledig nieuwe, lichtgewicht bouwwijze is de Astra Sports Tourer tot 200 kilogram lichter dan het vorige model. Nieuwe motoren beloven niet alleen een temperamentvoller en fijner rijgedrag, maar ook voor aanzienlijk lagere CO2-emissies.

Net als de vijfdeurs is de nieuwe Astra Sports Tourer ontworpen volgens Opels nieuwe designfilosofie. De nieuwe grille met het grote Opel-logo vormt een vloeiend geheel met de scherpe koplampen. Dankzij de licht gebogen, aflopende daklijn oogt de Sports Tourer langgerekt – een effect dat versterkt wordt door de 'doorbroken' C-stijl waardoor het dak lijkt te zweven.

Opel Astra Sports Tourer (2016 - 2021)

De nieuwe generatie van de Astra Sports Tourer heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Hij is 4.702 millimeter lang, 1.871 millimeter breed (met ingeklapte buitenspiegels) en 1.499 millimeter hoog. Toch biedt hij veel meer ruimte voor passagiers en bagage. De bestuurder heeft 26 millimeter meer hoofdruimte, terwijl de beenruimte achterin met 28 millimeter is toegenomen. Verder kan de nieuwe Astra Sports Tourer nu maximaal 1.630 liter bagage herbergen, ofwel 80 liter meer dan het huidige model.

Opel Astra Sports Tourer (2016 - 2021)

Opel heeft veel aandacht gegeven aan gebruiksgemak en dat blijkt uit de optioneel automatisch te openen en sluiten achterklep. Met de afstandsbediening op zak volstaat een lichte tik onderaan de achterbumper om de klep te openen. Bij een tweede tik gaat de klep weer dicht. Het systeem detecteert obstakels en stopt het mechanisme indien nodig. Verder kan de achterklep nog steeds geopend worden met een knop aan de bestuurderskant of met de afstandsbediening van de sleutel.

Opel Astra Sports Tourer (2016 - 2021)
KwikFit

Om de laadruimte te vergroten en flexibeler in te richten, kan de Astra Sports Tourer optioneel worden voorzien van een in delen (40/20/40) neerklapbare achterbank. Via het FlexOrganizer-gamma zijn opties leverbaar, zoals bagagenetten en verschillende bevestigingsopties om alle ladingen veilig en netjes te vervoeren.

Opel Astra Sports Tourer (2016 - 2021)

Ook efficiency vormde de leidraad bij de ontwikkeling van de nieuwe Opel Astra Sports Tourer. Dat is niet alleen te merken aan de efficiënte indeling van de beschikbare ruimte, maar vooral aan het gewicht. De stationwagen is tot 200 kilogram lichter dan zijn voorganger dankzij het gebruik van ultrasterk staal, wijzigingen aan de wielophanging en nieuwe productieprocessen. De instapversie van de Astra Sports Tourer weegt slechts 1.263 kilogram (inclusief bestuurder) en is dus 130 kilogram lichter dan de vergelijkbare uitvoering van zijn voorganger. Een lager gewicht heeft uiteraard een positief effect op de wendbaarheid, het rijcomfort, het verbruik en de kosten.

Opel Astra Sports Tourer (2016 - 2021)

De nieuwe motoren met een cilinderinhoud van 1,0 tot 1,6 liter en vermogens van 77 kW/105 pk tot en met 147 kW/200 pk dragen eveneens bij aan het lagere brandstofverbruik. De nieuwe 1.6 Turbo, die in première gaat op het IAA, is de krachtigste motor die beschikbaar is voor de Astra Sports Tourer. De verbrandingsruimte van deze direct ingespoten turbomotor met 147 kW/200 pk is bestand tegen drukpieken van 130 bar en levert een koppel van 300 Nm (met overboost).

Opel Astra Sports Tourer (2016 - 2021)
AutoCoach

De IntelliLux LED Matrix-verlichting maakt het mogelijk om buiten de stad altijd met groot licht te rijden. De lichtbundel van de koplampen kan nauwkeurig worden aangepast aan de verkeerssituatie door een of meerdere LED-units uit te schakelen. Andere weggebruikers worden uit het groot licht gehouden, terwijl de rest van de weg helder verlicht blijft. Dit systeem verhoogt de actieve veiligheid van alle weggebruikers en bezorgt de bestuurders van de Astra Sports Tourer meer comfort bij het rijden in het donker.

Opel Astra Sports Tourer (2016 - 2021)

Andere rijhulpsystemen die gebruikmaken van de laatste generatie van de Opel Eye-frontcamera zijn onder meer het Traffic Sign Detection en Lane Departure Warning dat nu is verrijkt met Lane Keep Assist, Forward Collision Alert en Collision Imminent Braking voor extra remkracht of een automatische remingreep bij een dreigende kop-staartbotsing (tot 40 km/u).

De Sports Tourer biedt net als de vijfdeurs Astra de persoonlijke connectiviteits- en servicedienst Opel OnStar. Tevens worden er twee nieuwe IntelliLink-systemen geïntroduceerd. De laatste generatie van dit infotainmentsysteem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. Verder zorgen de nieuwe ergonomische stoelen met AGR-certificaat (Aktion Gesunder Rücken e.V.)  voor extra comfort. Ze hebben verstelbare zijsteunen en optioneel zelfs  massage- en geheugenfuncties en stoelventilatie. Voor de achterbank is verwarming mogelijk voor de buitenste zitplaatsen.

De Sports Tourer was in Nederland altijd goed voor ruim 50% procent van de totale Astra-verkopen. Deze uitvoering is favoriet bij zakelijk rijders en gezinnen. De nieuwe Opel Astra Sports Tourer is te bestellen vanaf december 2015.

Wittebrug
XLLease