30 november 2001
 

Opel Astra Cabrio

De Opel Astra cabrio staat vanaf half december in de showroom

Autozine
30 november 2001 | De nieuwe Opel Astra Cabrio beleefde eerder dit jaar zijn wereldpremiere op de autotentoonstelling van Geneve. Uitgerekend in de wintermaanden wordt hij in Nederland geintroduceerd, net als het merk dat eerder deed met de Speedster. Het betekent echter wel nu proefrijden en in de zomer genieten. Daarnaast heeft de Astra een elektrisch bedienbare kap en een uitgebreid veiligheispakket om in alle seizoenen optimaal te kunnen genieten.
Info
Forum

De kap van de Astra Cabrio heeft drie lagen die ervoor zorgen dat de auto het hele jaar door gebruikt kan worden. De buitenste harde laag bestaat uit een mengsel van geweven katoen, poliacryl en polyester en is bestand tegen alle weersomstandigheden. De isolerende middenlaag, die is gemaakt van polyester en fleece, is slechts 10 millimeter dik. Deze laag houdt de warmte binnen en beperkt het windgeluid zo veel mogelijk. De binnenbekleding, zeg maar de voering van het dak, is gemaakt van polyurethaan dat en mooi oogt en prettig aanvoelt. Bovendien is Opels gloednieuwe Astra Cabrio standaard voorzien van een elektrisch te bedienen kap.

Opel Astra Cabrio

De Astra Cabrio is natuurlijk in eerste instantie vooral ontworpen voor mensen met een passie voor het rijden in de open lucht, maar tegelijkertijd biedt de Astra Cabrio alle voordelen van een compacte auto voor gebruik het hele jaar door. Allereerst heeft het model een ruim interieur met vier volwaardige zitplaatsen en royale beenruimte dankzij zijn 2606 millimeter lange wielbasis (totale lengte: 4267 mm). De achterruit met verwarmingsweerstand is gemaakt van krasbestendig glas. Voorts is zonder de bergruimte voor het vouwdak mee te rekenen, het bagagevolume met 330 liter (VDA-methode). Een vondst is de windvanger die op een rails onder de bergruimte kan worden opgeborgen wanneer het scherm niet nodig is. Hierdoor blijft de windvanger wel altijd beschikbaar, maar is hij nooit hinderlijk aanwezig. Verder beschikt de Astra Cabrio over een standaard skiluik tussen de twee achterstoelen dat groot genoeg is voor twee paar ski's en een snowboard.

Ook op het gebied van veiligheid is de nieuwe Astra Cabrio geheel van deze tijd. De veiligheidsuitrusting omvat actieve hoofdsteunen op de voorstoelen (om het gevaar voor whiplash-letsels te verminderen), het Opel Pedal Release System (om de voeten en onderbenen van de bestuurder beter te beschermen bij een zware frontale botsing), airbags, driepuntsveiligheidsgordels op de vier stoelen en gordelspanners vooraan. Mocht de auto onverhoopt toch over de kop gaan, dan zorgen versterkte A-stijlen aan de voorzijde en met schuimmateriaal opgevulde stalen hoofdsteunen achter voor de nodige extra bescherming.

Wat motoren betreft, hebben de kopers keuze uit drie ECOTEC-viercilinder benzinemotoren met vier kleppen per cilinder: de 1,6-liter (74 kW/ 100 pk), de 1,8-liter (92 kW/125 pk) en de topversie, de 2,2-liter motor (108 kW/ 147 pk) die de auto een topsnelheid van 216 km/u bezorgt. Voorts beschikt de Cabrio over de Astra DSA (Dynamic SAfety) ophanging die door zijn zelfstabiliserende werking borg staat voor wendbaarheid en een ruime veiligheidsreserve. ABS is standaard op alle modellen, terwijl ESP (Electronic Stability Program) en TC Plus (elektronische tractiecontrole) tot de basisuitrusting van de 1,8- en 2,2-liter versies behoren.

De nieuwe Astra Cabrio wordt in Nederland vanaf half december in de showrooms van de dealer verwacht en is er vanaf 25.995 Euro (57.285 gulden). Voor diegenen die niet kunnen wachten en op zoek zijn naar een mooi sinterklaas- of kerstcadeau: het model kan nu al besteld worden. Precies op tijd voor het cabrio seizoen.

 

Info

Forum