17 juli 2003
Opel Astra (2004 - 2009)

Opel Astra (2004 - 2009)

Nieuwe Opel Astra debuteert in Frankfurt

Autozine
17 juli 2003 | De nieuwe Astra maakt zijn debuut op de internationale autotentoonstelling van Frankfurt (13 tot 21 september 2003). Het ontwerp van de derde generatie Astra ligt geheel in lijn met de nieuwe Opel designtaal: heldere lijnen, gebalanceerde proporties, strakke oppervlakken en met precisie ontworpen details kenmerken de nieuwe Opel Astra.

Tot de technische hoogtepunten van de derde generatie van Opel's bestseller behoort onder meer het adaptieve wielophangingsysteem IDSplus met elektronische dempercontrole (CDC, Continuous Damping Control). Het als optie verkrijgbare IDSplus systeem beschikt over een sport modus waarmee een andere rijkarakteristiek geactiveerd kan worden met een druk op de knop. Andere technische nieuwtjes zijn het voor het eerst in deze klasse verkrijgbare Adaptive Forward Lighting (AFL) systeem, waarbij de koplampen meebewegen met de bocht, automatische activering van de verlichting in het donker, nieuwe Twinport benzinemotoren en common rail turbo-dieselmotoren.

Opel Astra (2004 - 2009)

De nieuwe vijfdeurs Astra zal op de markt verschijnen in het voorjaar van 2004, later gevolgd door een stationwagon en een driedeurs. Voor de aandrijving is er keuze uit vijf benzine en drie turbodiesel motoren met een cilinderinhoud varierend van 1.4 tot 2.0 liter. Het vermogen loopt uiteen van 80 pk tot 200 pk. Alle krachtbronnen behoren tot de EcoTec zestienkleps familie en voldoen aan de Euro 4-emissienorm. Nieuw is de 1.9-liter CDTI dieselmotor (150 pk) en de 170 pk sterke 2,0 liter turbo motor. Evenals de 200 pk sterke 2.0 Turbo zijn deze motoren gekoppeld aan een nieuwe 6-versnellingsbak. Naast deze transmissie biedt Opel ook een handgeschakelde 5-versnellingsbak, een automaat en een verder ontwikkelde Easytronic transmissie aan, waarbij de laatste zowel automatisch als met de hand geschakeld kan worden en nu voorzien is van een speciaal Sport-programma.

Kenmerkend voor het design van de nieuwe Astra zijn de de hoge schouderpartij, de sterke wig vorm, gespierde wielkasten en heldere raamcontouren. Het zijn allemaal kenmerken van de nieuwe designtaal van Opel. De voorzijde wordt gekenmerkt door een brede grille met een horizontale dwarsbalk en driedimensionale koplampen achter helder glas. De aandacht voor details is ook terug te vinden aan de achterzijde waar de grote achterlichten voor het eerst voorzien zijn van translucent technologie. Hiermee is de Astra ook in het donker onderscheidend. Samen met de dynamische daklijn, de pijlvormige overhang voor en achter, de lange wielbasis (2,61 m) en de vergrote spoorbreedte geeft dit de nieuwe Opel een sportieve uitstraling.

Opel Astra (2004 - 2009)

De nieuwe Astra zal begin volgend jaar zijn opwachting maken bij de Nederlandse Opel dealers. In eerste instantie als vijfdeurs hatchback. Later dat jaar volgen een stationwagon en een sportieve driedeurs hatchback. Prijzen zijn evenals de standaarduitrusting nog niet bekend.

XLLease
10 miljoenste Opel Astra geproduceerd10 miljoenste Opel Astra geproduceerd
15 mei 2008
Opel onthult Astra OPC NurburgringOpel onthult Astra OPC Nurburgring
5 december 2007
Opel Astra ondergaat facelift 2007Opel Astra ondergaat facelift 2007
17 november 2006
Nieuwe 140 pk 1.8 motor voor Opel AstraNieuwe 140 pk 1.8 motor voor Opel Astra
9 januari 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum