23 december 2004
 

Noble

Van der Kooi Sportscars introduceert Noble en Invicta tijdens AutoRAI 2005

Autozine
23 december 2004 | Met als oorsprong het officiele importschap van Lotus in Nederland heeft Van der Kooi Sportscars haar activiteiten de laatste jaren uitgebreid. De AutoRAI 2005 markeert voor Van der Kooi Sportscars het officiele importschap voor het Britse sportwagenmerk Noble in de Benelux.
XLLease

De importeur uit Lochem, met sinds 2004 ook een vestiging in Amsterdam, is inmiddels begonnen met de import van de Noble GTO-3R sportwagen, die de basis vormt van het productgamma van Noble. In het najaar van 2005 echter wordt de Noble-reeks uitgebreid met de M14, die in 2004 zijn debuut beleefde op de Birmingham Motor Show. Hoewel officieel nog in een conceptstadium, zal de Noble M14 zoals die op de AutoRAI 2005 staat ook ongewijzigd geproduceerd gaan worden.

Noble

Als importeur van exclusieve sportwagens verkent Van der Kooi Sportscars momenteel de mogelijkheden om in Nederland te starten met de levering van de Invicta S1 sportwagen. Deze zeer exclusieve auto maakt op de AutoRAI voor het eerst zijn opwachting in ons land en staat daar vooral om de belangstelling van pers en publiek te polsen. De Invicta S1 is een achterwielaangedreven sportcoupe met de motor voorin, terwijl de wielophanging, de besturing en de remmen hun origine danken aan de racesport. Het is een echte Grand Tourer met een krachtige V8 motor, een luxueus interieur en een ruime kofferbak.

Voor Lotus gaat 2005 het jaar van de verrassingen worden, die echter voor de AutoRAI nog te vroeg komen. Maar met de Lotus Exige in cupuitvoering en Elise 111R op de show zal Van der Kooi Sportscars als vanouds veel stof doen opwaaien. Beide uitvoeringen maakten in 2004 hun opwachting.

Noble

Enkele jaren geleden werd Van der Kooi Sportscars benoemd tot officieel importeur van de modellen van Caterham. En recente kondigde de importeur de komst van een compleet nieuw model van Caterham aan, dat zich nu al in een grote populariteit mag verheugen: de Caterham Seven CSR. Engeland gebouwde Caterham Seven CSR markeert, na een afwezigheid van zo'n tien jaar, de langverwachte terugkeer van Cosworth naar de markt van autos voor de openbare weg met twee motoren die hoge prestaties leveren. Het nieuwe model profiteert bovendien van de introductie van een volledig nieuwe onafhankelijke achterwielophanging en een F1-stijl voorwielophanging, evenals verbeteringen op het gebied van aerodynamica en het chassis. Bovendien is de fameuze tweezitter nu voorzien van een volledig nieuw interieur en nieuwe bekleding, de meest ingrijpende wijziging in de 48-jarige geschiedenis van dit model.

Noble introduceert M15Noble introduceert M15
4 april 2006
Noble kondigt M15 aanNoble kondigt M15 aan
1 maart 2006
Noble gaat van startNoble gaat van start
24 mei 2005
Noble M14 eind 2005 in productieNoble M14 eind 2005 in productie
4 april 2005
 

Info