3 maart 2005
 

Nissan Pathfinder

Nissan introduceert nieuwe Pathfinder

Autozine
3 maart 2005 | Het groeiende SUV-segment in de Europese markt auto's heeft er een speler bij gekregen: de nieuwe Nissan Pathfinder. Met zijn zevenzitsinterieur, uitgebreide standaarduitrusting en 2,5-liter turbodiesel, belooft de Pathfinder zowel de veelzijdigheid van een MPV en de rijeigenschappen van een personenauto met off-roadcapaciteiten.

In Europa zal voorlopig uitsluitend de nieuwe 2,5-literversie van Nissan's YD viercilinder turbodiesel worden geleverd, enkele maanden later gevolgd door een 4,0-liter V6-benzinemotor uit de VQ-reeks. De diesel levert 174 pk en een koppel van 403 Nm bij 2.000 toeren per minuut. Daarmee is de Pathfinder bijzonder geschikt om als trekauto te worden ingezet (tot maximaal drie ton geremd aanhangergewicht). De klant kan kiezen tussen een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak en een vijftrapsautomaat, met mogelijkheid om zelf te schakelen.

Nissan Pathfinder

Het All Mode-vierwielaandrijvingssysteem van de Pathfinder betreft een verbeterde versie van het systeem zoals bekend van de X-Trail. Voor het serieuze off-roadwerk is een lage gearing toegevoegd. Via een draaiknop op het dashboard kan de bestuurder een van de vier modi die het All Mode-systeem biedt inschakelen.

Als aanvulling op het All Mode-systeem fungeert ESP+, gecombineerd met ABS, tractiecontrole en actieve stabiliteitscontrole om de auto in moeilijke omstandigheden onder controle te houden. Het remsysteem omvat Active Brake Limited Slip, dat wegrijden op glad wegdek mogelijk maakt door het wiel met de minste grip zacht af te remmen, waardoor het koppel wordt overgebracht naar de wielen met betere grip.

De Pathfinder is ontworpen als praktische en veelzijdige SUV. De middelste zitrij kan worden neergeklapt en naar voren geschoven voor een makkelijke instap naar de achterste stoelen. Door de achterste en middelste zitrijen neer te klappen, ontstaat een vlakke laadvloer. Voor het neerklappen zijn slechts drie handelingen nodig. Voor meer ruimte kan de voorpassagiersstoel worden neergeklapt. Zo ontstaat een laadruimte van 2,8 meter lengte.

Nissan Pathfinder

De standaarduitrusting omvat afhankelijk van de gekozen uitvoering: xenonkoplampen, lichtmetalen wielen, een geluidsinstallatie met 6-cd-wisselaar, satellietnavigatiesysteem met Traffic Message Channel (TMC) en spraakherkenning. Verdere uitrustingsdetails omvatten een Bluetooth-telefoonsysteem, lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen, dual zone airconditioning, gescheiden airconditioning achterin, automatisch inschakelende verlichting, regensensor, privacy glass achterin en een separaat te openen achterruit. In de automatisch dimmende binnenspiegel is een kompas opgenomen.

Wittebrug
4.0 V6 motor voor Nissan Pathfinder4.0 V6 motor voor Nissan Pathfinder
28 juli 2005

20 augustus 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum