4 juni 2003
Nissan Murano (2002 - 2007)

Nissan Murano (2002 - 2007)

Nissan Murano standaard met CVT

Autozine
4 juni 2003 | De opvallende, volledig nieuwe Nissan Murano wordt standaard geleverd met een Continue Variabele Transmissie (CVT), een ontwikkeling van het Nederlandse bedrijf Van Doorne's Transmissie (VDT). Met de CVT-applicatie in de Murano wordt aangetoond dat dit type transmissie nu ook geschikt is voor toepassing voor grote motorvermogens en in vierwielaangedreven terreinwagens. Met de Murano debuteert Nissan met de Nissan Xtronic CVT in Noord Amerika en Canada.

De Nissan Murano kan worden geleverd met zowel all-wheel-drive als alleen voorwielaandrijving. Alle modellen zijn standaard voorzien van een 180 kW/245 pk 3.5-liter DOHC V6 motor, die ook de Maxima aandrijft. De Nissan Murano onderscheidt zich van andere SUV's doordat hij in Amerika wordt geleverd met de Nissan Xtronic CVT (Continue Variabele Transmissie). In tegenstelling tot de gebruikelijke automatische transmissies kent de nieuwe Xtronic CVT, gebruikmakend van een nieuwe generatie duwband van Van Doorne's Transmissie, een oneindig aantal versnellingen. De nieuwe generatie duwband kwam tot stand bij VDT door ontwikkelingen in het optimaliseren van het ontwerp en het productieproces van de duwband.

Nissan Murano (2002 - 2007)

De Continu Variabele Transmissie elimineert de 'stappen' tussen de versnellingen, verlaagt het brandstofverbruik en draagt volgens de makers bij aan de verhoging van het comfort. Daarbij zorgt de CVT ervoor dat de motor het gewenste vermogen levert onder verschillende rijomstandigheden, bij verschillende belastingen en bij het meest ideale toerental. De SE versie beschikt over een shift manual mode met zeven gangwissels.

De CVT wint wereldwijd voortdurend terrein. Emery Hendriks, General Manager Product Planning VDT: "De Murano zal een belangrijke bijdrage leveren aan de doorbraak van de CVT aan de andere kant van de oceaan. Momenteel zijn er in Amerika al verschillende modellen leverbaar met Continu Variabele Transmissies. Door de gebruikmaking van de nieuwe generatie duwbanden van VDT kan de CVT nu ook worden aangewend voor grotere motorvermogens. Wij verwachten dan ook dat in het jaar 2010 in Amerika ongeveer anderhalf miljoen auto's met een CVT zijn uitgerust". De nieuwste Sports Utility Vehicle van Nissan, de Murano, is uitsluitend leverbaar in Noord Amerika, waarvoor hij speciaal is ontwikkeld. Opvallende kenmerken van de Murano zijn het bijna gebeeldhouwde uiterlijk, het futuristisch vormgegeven interieur, een hoog veiligheidsniveau, een grote mate aan comfort en de vooruitstrevende techniek van de CVT.

KwikFit
Nissan ontwikkelt Murano E10Nissan ontwikkelt Murano E10
14 maart 2008
Nissan bouwt viermiljoenste VQ V6-motorNissan bouwt viermiljoenste VQ V6-motor
17 november 2005
Accessoires voor Nissan MuranoAccessoires voor Nissan Murano
27 september 2005
Goede verkoopstart voor Nissan MuranoGoede verkoopstart voor Nissan Murano
6 mei 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum