29 september 2016
Nissan Micra

Nissan Micra

Nissan onthult nieuwe Micra

Autozine
29 september 2016 | Nissan presenteert de vijfde generatie Micra. Het model beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs en markeert een compleet nieuwe benadering van de bekende B-segmentauto. De nieuwe Nissan Micra is specifiek voor de Europese markt ontworpen en ontwikkeld. De carrosserie is lager, breder en langer dan zijn voorgangers, terwijl hij ook meer interieurruimte biedt. De Micra is leverbaar met compacte turbomotoren, staat op een wendbaar onderstel en is voorzien van een heel spectrum veiligheidsvoorzieningen.

Op zoek naar een Nissan Micra?
DAS import heeft er 12 vanaf € 16.787,-

Nissan Micra

De nieuwe Micra volgt de vormgeving van de Sway Concept, die in 2015 te zien was op de Autosalon van Genève. Hij belichaamt de nieuwste designtaal van Nissan. Kenmerkende details zijn de typerende V-motion-grille, het startpunt van de karakteristieke lijn die helemaal tot de achterzijde van de auto doorloopt, en de boomerangvormige achterlichten. Het schijnbaar zwevende dak creëert een ruimtelijk gevoel.

Nissan Micra

De in de C-stijl verborgen deurgrepen van de achterportieren en de vloeiende daklijn die overloopt in de dakspoiler verfraaien het design en verbeteren de aerodynamica. Verder wordt de uitstraling van de nieuwe Micra versterkt door de keuze uit tien levendige carrosseriekleuren, waaronder Energy Orange. Met alle opties om zowel het uiterlijk en het interieur te personaliseren, zijn er 125 verschillende variaties mogelijk.

De nieuwe Micra biedt een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen onder de noemer Nissan Intelligent Driving. Het gaat om technologie die normaliter is voorbehouden aan Nissans in hogere segmenten, waaronder Lane Departure Prevention en Intelligent Emergency Braking met voetgangerssignalering (primeur voor Nissan in Europa). Ook Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist en Blind Spot Warning zijn leverbaar. Deze voorzieningen zijn de bouwstenen voor autonoom rijden en vormen een integraal bestanddeel van Nissans filosofie Intelligent Mobility.

Nissan Micra

Een exclusief detail van de nieuwe Micra is het geheel nieuwe Bose Personal Sound-systeem met zes speakers. Dat is ontwikkeld in samenwerking met Nissan. Deze geluidsinstallatie is op de bestuurder toegesneden, met twee Bose UltraNearfield-speakers, gecombineerd Bose PersonalSpace Virtual Audio Technology in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel.

De Micra wordt standaard geleverd met een centraal geplaatst 7-inch beeldscherm waarmee het audio- en navigatiesysteem, downloadbare apps en Siri-stembediening via Apple CarPlay zijn te bedienen.

De nieuwe Nissan Micra is uitgerust met Active Ride Control voor meer rijcomfort. Active Trace Control beperkt onderstuur en optimaliseert de stabiliteit. Dit zijn systemen die tot op heden waren voorbehouden aan de Nissan QASHQAI en X-TRAIL. Een nieuwe, borstelloze elektrische stuurbekrachtiging (die meer stuurgevoel belooft en prettiger zou aanvoelen) is ook leverbaar.

Verder is extra aandacht besteed aan de geluidsisolatie en de aerodynamica. Dankzij het samenspel van de dakspoiler en de zijspoilers heeft de Micra een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,29. Dat beperkt het windgeruis en vergroot het comfort.

Nissan Micra

De nieuwe Micra is vanaf de introductie leverbaar met keuze uit drie motoren: de 0,9-liter driecilinder turbobenzinemotor en de 1,5-liter turbodiesel. Beide hebben een vermogen van 66 kW (90 pk). Daarnaast is er ook een turboloze 1,0-liter benzinemotor bestelbaar met een vermogen van 55 kW (73 pk).

De Micra wordt geproduceerd in het Franse Flins, in de fabriek van alliantiepartner Renault. De verkoop begint in maart 2017. Genoemde cijfers zijn afhankelijk van homologatie en de specificaties kunnen per land verschillen.

Nissan Micra

Op zoek naar een Nissan Micra?
bynco heeft er 10 vanaf € 10.980,-

Nissan Micra

Nissan Micra opgefrist voor 2021Nissan Micra opgefrist voor 2021
23 november 2020
Nissan Micra aangepast voor 2019Nissan Micra aangepast voor 2019
6 februari 2019
Nissan Micra nu als BOSE Personal EditieNissan Micra nu als BOSE Personal Editie
8 september 2017
Opvallend sterke vraag naar Nissan MicraOpvallend sterke vraag naar Nissan Micra
14 augustus 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum