21 maart 2016
 

Nissan Almera (1995 - 2003)

Nissan 'curry hook' is jarig

Autozine
21 maart 2016 | Soms zijn grote ergernissen eenvoudig op te lossen. Nissans zogenoemde 'curry hook' is een goed voorbeeld. Een uitklapbaar haakje aan de passagierskant van het dashboard, waaraan men een tas kan hangen zodat deze niet valt in bochten.

De tassenhaak zag het levenslicht in de Nissan Almera, in maart 1996. Al snel kreeg die in de Engelstalige media de bijnaam 'curry hook'. Het haakje bleek namelijk ook handig om een plastic tas met afhaalmaaltijd rechtop te houden en een veel voorkomende ergernis van eten op de vloerbedekking uit te bannen.

Nissan Almera (1995 - 2003)

Nu is de tassenhaak een standaardvoorziening in veel modellen van Nissan. Alleen niet meer aan de passagierskant onder aan het dashboard, maar in de bagageruimte. Gebleven is het unieke karakter: een simpele oplossing die veel gemak biedt, ontstaan doordat in de Nissan-designcentra vanuit de belevingswereld van de klant wordt gedacht en gekeken.

Meer voorbeelden van Nissans 'customer-first'-filosofie:

  • Het 'Karakuri'-schot (ook bekend als Flexi-Board) in de QASHQAI, de JUKE en de NOTE. Daarmee is een deel van de bagageruimte af te schermen, zodat de bagage daarin niet hinderlijk door de kofferbak rolt of schuift.
  • De introductie in september 1986 van de dubbele dagteller in de Nissan Bluebird, één voor zakelijke kilometers en één voor privé. Toen uniek, nu hebben alle auto's een dubbele dagteller.
  • De 12-voltaansluiting in het bergvak boven in het dashboard van de Nissan Navara. Daarmee ligt het snoertje van een losse navigatie-unit niet hinderlijk in de weg. En als de Navara is uitgerust met een geïntegreerd navigatiesysteem, dan is dit extra stopcontact er niet.
Nissan Almera nu ook als Sport EditionNissan Almera nu ook als Sport Edition
21 juni 2002
Nissan Almera eens per 113 jaar pechNissan Almera eens per 113 jaar pech
1 september 2001
 

Info

Techniek

Prijs

Forum