28 februari 2006

Citroen C4 (2004 - 2010)

Citroen toont C4 hybride HDi

28 februari 2006 - Citroen presenteert de C4 hybride HDi, een conceptcar waarin hybride techniek wordt gecombineerd met een HDi-dieselmotor. Het model koppelt het hoge rendement van de HDi dieselmotor bij hogere snelheden aan de voordelen van een elektromotor, die zich uitstekend leent voor stadsverkeer.
AutoCoach

De C4 hybride HDi heeft een theoretisch laag brandstofverbruik (3,4 l/km) en lage CO2-uitstoot (90 g/km). Tegelijkertijd claimt hij het rijcomfort waar de HDi-motoren om bekend staan, een eigenschap die wordt ondersteund door de specifieke eigenschappen van de hybride aandrijflijn, zoals de volledig elektrische aandrijving bij lage snelheden.

Citroen C4 (2004 - 2010)

Deze conceptcar is grotendeels gebaseerd op technologie die al in Citroen-modellen wordt toegepast, zoals de HDi-dieselmotor, het roetfilter (FAP), Stop & Start en het Elektronisch bediende zesversnellingsbak (EBZ). Al deze technologie werkt samen om brandstofverbruik en CO2-emissies tot een minimum te beperken. De vormgeving van de C4 draagt aan deze doelstellingen bij: de lage daklijn optimaliseert de aerodynamica en daarmee ook het brandstofverbruik.

De C4 hybride HDi is een oplossing voor de middellange termijn waarmee Citroen een tastbare bijdrage levert aan de reductie van brandstofverbruik en CO2-emissies, twee pluspunten voor de West-Europese markt waar dieselmotoren bijzonder populair zijn.

Remschijf.nl
Vandebron