9 juli 2004
Honda FR-V

Honda FR-V

Honda introduceert geheel nieuwe FR-V

Autozine
9 juli 2004 | Honda introduceert een nieuw wapen in de klasse van de compacte MPV's: de FR-V. Door de flexibele opstelling van de 3 + 3 zitplaatsen met hun innovatieve verstelsysteem biedt deze auto vele praktische gebruiksmogelijkheden. En ook met zes mensen aan boord beschikt de FR-V nog altijd over een royale bagageruimte.
UnitedConsumers

Honda koos bewust voor een 3 + 3 stoelopstelling, die in tal van combinaties kan worden aangepast. Dit biedt niet alleen praktische voordelen voor het vervoer van bagage, ook het contact tussen de inzittenden speelt een belangrijke rol, vooral tussen ouder en kind. De flexibele FR-V met zijn verschuifbare centrale stoelen voor en achter maakt het allemaal mogelijk. De centrale voorstoel kan worden omgetoverd in een tafel of royale armsteun, die met zijn opbergvak tegelijk ruimte biedt aan kleine voorwerpen.

Honda FR-V

De extra grote passagiersairbag van 860 mm breed zorgt ervoor dat de passagiers op de centrale voorstoel en op de voorstoel rechts even goed zijn beschermd. Met de wetenschap dat kinderen zowel voorin als achterin zullen zitten, zijn de centrale voorstoel en de buitenste stoelen achter voorzien van ISOFIX-bevestigingspunten voor de veilige plaatsing van kinderzitjes. Daarbij zijn deze stoelen ook voorzien van een verankering onder aan de rugleuning.

Bij de introductie kan de klant kiezen uit twee benzinemotoren: een 125 pk (92kW) 1,7 liter SOHC VTEC krachtbron (gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak) en een 150 pk (110 kW) 2,0 liter DOHC i-VTEC krachtbron. In 2005, wordt daar Honda's 2,2 liter i-CTDi dieselmotor aan toegevoegd. Zowel de 2,0 liter als de 2,2 liter zal worden uitgerust met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Honda FR-V

De publieksintroductie van de FR-V staat gepland voor dit najaar. Prijzen zijn nog niet bekend.

Vandebron
Honda FR-V nu ook met dieselmotorHonda FR-V nu ook met dieselmotor
24 mei 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum