3 maart 2016
 

Morgan 4/4

Morgan presenteert 4/4 80th Edition

Autozine
3 maart 2016 | Tachtig jaar geleden startte het Britse sportwagenmerk Morgan met de bouw van de 4/4, misschien wel de meest kenmerkende en klassiek ogende open sportwagen ooit. De Morgan 4/4 is nog steeds nieuw leverbaar, en hoewel door de jaren heen de nodige technische updates doorgevoerd zijn, is de basis van de auto niet veranderd. Om te vieren dat de Morgan 4/4 tachtig wordt, presenteert het merk op de Autotentoonstelling in Genève de gelimiteerde 80th edition.

De productie van de 4/4 80th edition blijft beperkt tot tachtig genummerde exemplaren. Het eerste exemplaar staat op de Autotentoonstelling van Genève, de overige 79 worden de komende maanden grotendeels met de hand gebouwd in de fabriek in Malvern, Verenigd Koninkrijk. De Morgan 4/4 is het echte oermodel van de legendarische tweezits open sportwagen.

Morgan 4/4

Er is keuze uit drie exterieurkleuren: Teal Blue, Dark Red en Almond Green. Het interieur is bekleed met leder, waarbij gekozen kan worden uit vier basiskleuren met contrasterende details in acht kleuren. In het midden van het dashboard prijkt een logo met het nummer van de auto. Een houten Moto-Lita stuurwiel is standaard.

Vanbuiten is de Morgan 4/4 80th edition voorzien van sportieve details, zoals de sportuitlaat en lichtmetalen velgen in 'Dunlop' stijl met vierkante gaten. Tal van subtiele verwijzingen naar de speciale uitvoering maken de uitstraling compleet.

KwikFit
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum