1 februari 2012
 

Morgan Three Wheeler

Morgan Three Wheeler nu in Nederland

Autozine
1 februari 2012 | De nieuwe Morgan Three Wheeler staat vanaf vandaag in de showroom van Morgan importeur BV Nimag in Vianen. De Morgan Three Wheeler is gebaseerd op de driewielers die de 102 jaar oude laatste volledig zelfstandige Britse autofabrikant in de 20-er jaren van de vorige eeuw leverde.
AutoCoach

Het model gaat qua design ook echt terug naar die tijd, maar technisch is de auto aangepast aan de huidige tijd. Zo zorgt een bijna 2 liter grote, 115 pk sterke V-Twin motor van S&S Cycle voor sportieve prestaties. De 520 kg. lichte Morgan sprint binnen de 5 seconden van 0 naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van zo'n 185 km/h. Achter de motor is een 5-versnellingsbak (met achteruit) van Mazda gemonteerd en een riem zorgt voor de uiteindelijke aandrijving van het achterwiel.

Morgan 3 Wheeler

De Morgan Three Wheeler heeft een Europese typegoedkeuring, waarmee hij ook in Nederland probleemloos toegelaten wordt. De homologatie-eisen zijn vergelijkbaar met die van motorfietsen, terwijl men wel in het bezit moet zijn van een B rijbewijs (auto) om de Three Wheeler te mogen besturen. Aangezien de Morgan beschikt over driepuntsgordels, is het dragen van een helm niet verplicht.

De Three Wheeler is standaard leverbaar in 8 verschillende kleuren en er is keuze uit 2 kleuren leder voor het interieur. Voor wie aanvullende wensen heeft zijn er praktisch onbeperkte mogelijkheden voor carrosserie- en interieurkleuren. Daarnaast zijn zogenaamde Graphic Packs leverbaar zoals een haaienbek of spitfire leger stickers, die de Morgan een compleet eigen look geven. Het optionele Bright Pack zorgt ervoor dat er diverse glimmende zaken gemonteerd worden zoals rvs uitlaten en gepolijste roll-bars, koplampen en motordelen. De Morgan Three Wheeler is leverbaar vanaf € 47.500,- incl. BTW en BPM.

Wittebrug
Morgan 3 Wheeler als P101Morgan 3 Wheeler als P101
23 november 2020
Morgan presenteert elektrische 3 wheelerMorgan presenteert elektrische 3 wheeler
3 maart 2016
Nederlandse prijs Morgan 3Wheeler bekendNederlandse prijs Morgan 3Wheeler bekend
7 juli 2011
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum