12 juni 2002
 

Mitsubishi Space Star (1998 - 2007)

de mitsubishi space star heeft een facelift ondergaan

Autozine
12 juni 2002 | Mitsubishi heeft de Space Star vernieuwd en verfijnd. Dankzij een flink gewijzigd front oogt de bij NedCar in Nederland gebouwde MPV sportief en voornaam. Ook in het interieur zijn talrijke veranderingen doorgevoerd. De veiligheidsuitrusting is uitgebreid. Bovendien zijn twee motoren aan het gamma toegevoegd: een krachtiger versie van de Di-D common-rail dieselmotor en een nieuwe 1,8-liter-benzinemotor.

De vernieuwde Space Star staat op scherp voor het volgende tijdperk. De voorzijde trekt direct de aandacht door het nieuwe design. Bij alle uitvoeringen is de bumper in de kleur van de carrosserie gespoten en zijn de bumperranden voorzien van zwarte beschermstrips. Ook aan de achterzijde is de auto anders. Achterlichten met ronde elementen sluiten aan bij de huidige trend op dit gebied. Op de Space Star zijn ook de nieuwe verchroomde merkemblemen aangebracht zoals die al eerder al op de Carisma te zien waren. Het interieur ademt een moderne sfeer door de nieuwe bekledingsmaterialen en kleurencombinaties. Nieuw zijn het vierspaaks stuurwiel, de middenconsole met een glad oppervlak en de console met de bekerhouders tussen de voorstoelen.

Mitsubishi Space Star (1998 - 2007)

Ook in de uitrusting zijn veranderingen doorgevoerd. De twee veiligheidsgordels voorin, en de drie veiligheidsgordels achterin, zijn nu uitgevoerd met spanners (ELR) en trekkrachtbegrenzers (ALR). Standaard heeft elke Space Star nu drie in hoogte verstelbare hoofdsteunen achter. Twee airbags voor zijn eveneens standaard, zij-airbags zijn leverbaar als optie. ABS met EBD (remkrachtverdeling tussen de voor- en de achterwielen) is eveneens als optie verkrijgbaar.

Mitsubishi introduceert twee nieuwe motoren voor de Space Star. De eerste is een krachtigere versie (High Power) van de direct ingespoten 1.9 Di-D-turbodieselmotor (common rail). Deze krachtbron levert een maximumvermogen van 85 kW/115 pk en 265 Nm vanaf 1.800 tpm. De HP-variant sprint in 10,5 seconden naar de 100 en heeft een top van 190 kilometer per uur. Deze uitvoering is verkrijgbaar naast de al in het vorige model leverbare 1.9 Di-D-motor met een maximumvermogen van 75 kW/102 pk en een hoogste koppel van 215 Nm vanaf 1.700 tpm. Beide Space Stars diesel scoren een gemiddeld verbruik van 5,5 liter per 100 kilometer. Mitsubishi heeft veel zorg besteed aan geluidsisolatie en vermindering van trillingen. De motorophanging in de Space Star is bijvoorbeeld speciaal afgestemd op de Di-D dieselmotoren, waardoor deze krachtbronnen nagenoeg even stil en trillingvrij zijn als de benzineversies.

Samen met de nieuwe 1,8-liter-benzinemotor kan men kiezen uit drie benzinemotoren die qua prestaties en vermogen goed bij elkaar aansluiten. Stuk voor stuk hebben de benzinemotoren vier kleppen per cilinder, die worden bediend door een enkele bovenliggende nokkenas. De zestienkleppen 1,8-liter-benzinemotor, die de plaats inneemt van de 1.8 GDI-motor, komt aan 82 kW/112 pk. Het maximale koppel bedraagt 157 Nm bij 4.000 tpm. Aan de basis van het motorengamma staat een 1,3-liter-krachtbron met een vermogen van 60 kW/86 pk en een maximumkoppel van 120 Nm bij 4.000 tpm. De 1,6-liter-benzinemotor levert een maximumvermogen van 75 kW/102 pk en een maximumkoppel van 150 Nm bij 4.000 tpm. De 1.6- en de 1.8-benzinemotor zijn tevens verkrijgbaar met de optionele automatische versnellingsbak van Mitsubishi: de INVECS-II 4A/T. Deze versnellingsbak heeft een Sportsmode, waardoor de versnellingen ook handmatig zijn te kiezen. Zowel de 1.9 HP DI-D- als de 1.8 MPI-motor worden leverbaar vanaf september 2002.

Meteen al bij de introductie van de nieuwe Space Star brengt Mitsubishi een extra aantrekkelijk uitgevoerde 1.3, 1.6 en 1.9 DI-D (102 pk) Family Diamond. De Space Star Family Diamond heeft standaard airconditioning, afstandsbediening voor de centrale portiervergrendeling, mistlampen voor, elektrisch bedienbare voorramen alsmede elektrisch verstelbare en verwarmbare spiegels. De waarde van deze extra's bedraagt € 1.515,-. Ten opzichte van de Space Star Family betaalt de klant voor deze uitvoering echter € 695,- meer.

Nieuwe lineup voor Mitsubishi Space StarNieuwe lineup voor Mitsubishi Space Star
13 mei 2004
Nieuwe motoren Mitsubishi Space StarNieuwe motoren Mitsubishi Space Star
7 september 2002
 

Info

Techniek

Prijs

Forum