5 september 2002
 

Mitsubishi Pajero Sport

mitsubishi breidt het aanbod in de 4wd reeks uit

Autozine
5 september 2002 | Mitsubishi breidt de Pajero-reeks uit met de Pajero Sport: een onvervalste 4WD in no-nonsense verpakking. De auto vertoont technisch grote overeenkomsten met de L200 Pick-up en is het passende antwoord binnen het Mitsubishi-aanbod op de toenemende vraag naar Sports Utility Vehicles.

De Mitsubishi Pajero Sport biedt met een wielbasis van 272 cm (Pajero 5-deurs: 278 cm) veel binnenruimte. Er is gekozen voor een vijfpersoons configuratie, die diverse gebruiksmogelijkheden biedt. Zo is de achterbank wegklapbaar (in twee ongelijke delen) waarna een volledig vlakke laadvloer ontstaat. Bovendien kunnen de rugleuningen van de voorstoelen volledig vlak worden gezet, waardoor er riante rustmogelijkheden ontstaan. Voorts is de rugleuning van de achterbank verstelbaar.

Mitsubishi Pajero Sport

De Pajero Sport is leverbaar in drie uitvoeringen (GRIJS kenteken-versies buiten beschouwing gelaten): 2.5 TD GLX, 2.5 TD GLS en 3.0 V6 GLS. Alle versies maken gebruik van Mitsubishi's 'Easy-Select' 4WD-systeem. De versies met 2,5 liter turbodieselmotor zijn voorzien van een handgeschakelde vijfbak, de V6 wordt standaard geleverd met de INVECS-II viertraps automatische transmissie, die zich aanpast aan de actuele rijomstandigheden en aan de rijstijl van de bestuurder. De 2.5 TD uitvoeringen beschikken over een viercilinder 2,5 liter dieselmotor met turbocompressor en intercooler. Mede dankzij de variabele geometrie van de turbocompressor biedt deze krachtbron een maximum draaimoment van 240 Nm bij 2000 toeren per minuut. Het topmodel is voorzien van een drieliter V6 met vierentwintig kleppen en elektronische multipoint inspuiting. Het vermogen bedraagt 125 kW (170 pk) en het maximum koppel 255 Nm bij 4500 toeren per minuut. De topsnelheden bedragen respectievelijk 150 en 175 km/h, het gemiddelde brandstofverbruik varieert van 10,4 tot 13,3 liter per 100 km. Beide versies van de Pajero Sport mogen een geremd aanhangergewicht van 2800 kilogram trekken (750 ongeremd) en kunnen een helling van 35 graden beklimmen. De in- en uitrijdhoek zijn respectievelijk 32 en 27 graden, de maximale waaddiepte is 50 cm. Easy Select maakt het mogelijk om op onverhard terrein bij snelheden tot 100 km/h van 2H naar 4H te schakelen. De aandrijflijn wordt gecompleteerd door een hybride (torsen/visco) sperdifferentieel dat het draaimoment zo effectief mogelijk over de achterwielen verdeelt.

De GLS-uitvoering van de Mitsubishi Pajero Sport is te herkennen aan 16 inch lichtmetalen wielen, spatbordverbreders en side-steps, waarbij de 3.0 V6 A/T (consumentenprijs 42.590 euro) tevens beschikt over lederen bekleding en cruise control. Ten opzichte van de 2.5 TD GLX (36.995 euro) biedt de GLS (40.195 euro) bovendien mistlampen voor, Climate Control i.p.v. airconditioning, een Multi-meter en een met leder bekleed stuurwiel /pookknop. De Pajero Sport is tevens leverbaar in twee grijskenteken varianten, te weten de Panel Van en de Highroof Van.

 

Info

Techniek

Prijs

Forum