3 juli 2006
Mitsubishi Outlander (2007 - 2012)

Mitsubishi Outlander (2007 - 2012)

Mitsubishi toont Outlander Concept in Parijs

Autozine
3 juli 2006 | Mitsubishi laat op de komende Autosalon van Parijs (29 september t/m 16 oktober) de Outlander-Concept zien; een voorproefje van het definitieve nieuwe Europese model.
KwikFit
 

De nieuwe Outlander is in Japan al op de markt en is daar de best verkochte compacte SUV sinds zijn introductie in oktober 2005. Met de introductie van de Europese versie in het eerste kwartaal van 2007, hoopt Mitsubishi op eenzelfde succes. De auto die Mitsubishi in Parijs onthult, is een conceptmodel op basis van de Japanse versie. Hiermee toont het merk hoe de voor de Europese markt aangepaste variant eruit gaat zien. In Nederland zal dit model naast de huidige Outlander gevoerd gaan worden.

Mitsubishi Outlander (2007 - 2012)

Mitsubishi presenteert de Outlander-Concept in een rood-metallic lak met onder meer zilverkleurige accenten voor de dakrails, stootstrips, deurgrepen en de beschermingsplaat aan de voorzijde van de auto. De Outlander-Concept is getooid met de zogeheten Mount Fuji-grille; een eigen gezicht dat is voorbehouden aan de Europese versie van de SUV. De hoge raamlijn, de indringende koplampen en de grote (20-inch) wielen geven het conceptmodel een krachtige uitstraling. Verder is het 4,64 meter lange studiemodel met z'n brede postuur, uitgebouwde wielkasten en scherpe lijnen een duidelijke uiting van Mitsubishi's designtaal.

Voor de aandrijving van het conceptmodel zorgt een dieselmotor die ook te vinden is onder de motorkap van de Grandis. Mitsubishi paste de krachtbron aan voor de Outlander-Concept en koppelde de motor aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De zestienkleppen dieselmotor produceert 103kW/140 pk en voldoet aan de Euro4 emissie-eisen.