18 september 2007
Mitsubishi Outlander (2007 - 2012)

Mitsubishi Outlander (2007 - 2012)

Mitsubishi Motors verplaatst Outlander productie voor Europa

Autozine
18 september 2007 | Om aan de vraag naar de Outlander in Europa te kunnen blijven voldoen, heeft Mitsubishi Motors Corporation (MMC) besloten om de productie van Outlander (voor de Europese markt) in 2008 te verplaatsen naar haar Europese productiefaciliteit in Nederland (Netherlands Car B.V. [NedCar] in Born).

Tegelijkertijd zal productie van de nieuwe SUV's voor PSA Peugeot Citroen worden verplaatst van Mitsubishi Motors Mizushima fabriek in Kurashiki, in de provincie Okayama, naar haar fabriek in Okazaki. Op dit moment produceert Mitsubishi Motors de Outlander in de Okazaki fabriek in Nagoya, in de provincie Aichi.

Mitsubishi Outlander (2007 - 2012)

In december 2006 is de fabrikant al begonnen met het verplaatsen van de productie voor Japan en export (Noord Amerika, Europa, Australië en andere regio's) naar de Okazaki fabriek om zo de druk, ten gevolge van de sterke verkoopcijfers voor export, op de productie capaciteit in de Mizushima fabriek te verlagen.

Het besluit voor de nu aangekondigde verplaatsingen is genomen om de kans op het missen van verkopen door oplopende levertijden te vermijden. De Outlander, en ook andere export-modellen lopen beter dan verwacht.

Mitsubishi Motors Europese productiefaciliteit NedCar maakt op dit moment de Colt, Mitsubishi's best verkopende model in Europa. MMC wil de Outlander bij NedCar blijven bouwen tot het einde van zijn levenscyclus.

Nieuwe motoren voor Mitsubishi OutlanderNieuwe motoren voor Mitsubishi Outlander
10 september 2010
Facelift voor Mitsubishi OutlanderFacelift voor Mitsubishi Outlander
21 december 2009
Dubbele koppeling voor Mitsubishi SUVDubbele koppeling voor Mitsubishi SUV
31 maart 2008
Mitsubishi Outlander nu ook op LPIMitsubishi Outlander nu ook op LPI
12 februari 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum