5 oktober 2017
 

Mitsubishi

Mitsubishi demonstreert e-EVOLUTION CONCEPT in Tokyo

Autozine
5 oktober 2017 | Mitsubishi Motors presenteert tijdens de 45e Tokyo Motor Show een gevarieerde line-up, met een hoofdrol voor de opvallende e-EVOLUTION CONCEPT. Het volledig elektrische studiemodel weerspiegelt de koers die het merk in de nabije toekomst kan inzetten.De 45e Tokyo Motor Show wordt gehouden in het Tokyo Big Sight beursgebouw. De show is van 27 oktober tot en met 5 november 2017 geopend voor het publiek.

De MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT is een nieuwe, volledig elektrische crossover-SUV. Een toekomststudie die laat zien in welke richting het merk zich kan ontwikkelen. Voor de best mogelijke rijervaring combineert de MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT toonaangevende technologieën van Mitsubishi Motors met de 'go-anywhere'-flexibiliteit van SUV's.

Mitsubishi

Het conceptmodel combineert Mitsubishi's kenmerkende 4WD-technologie met elektrische aandrijving en geavanceerde technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI). De techniek gaat schuil onder de aerodynamische carrosserie van een stijlvolle SUV-coupé. Alle elementen samen resulteren in veilige en plezierige prestaties, onder alle omstandigheden en op alle soorten ondergrond. Bovendien is de MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT gebouwd om de nieuwsgierigheid van zowel de bestuurder als passagiers te prikkelen.

De MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT maakt gebruik van elektromotoren die worden gevoed door een batterijsysteem van hoge capaciteit. Het triple motor 4WD system bestaat uit een elektromotor die de voorwielen aandrijft en een nieuw Dual Motor AYC-aandrijfsysteem (Active Yaw Control) dat twee motoren via een elektronisch aangestuurde torque-vectoring AYC-unit aan elkaar koppelt.

Het brein van de MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT is een Artificial Intelligence (AI) systeem dat de bestuurder assisteert. Diverse sensoren zorgen ervoor dat het AI-systeem continu de weg- en verkeersomstandigheden kan monitoren, evenals de input van de bestuurder. Het AI-systeem beschikt over een speciale coaching-functie. Na opbouw van een profiel over de rijkwaliteiten van de bestuurder stelt het systeem een trainingsprogramma samen. De rijder krijgt vervolgens advies via spraak en een groot dashboarddisplay.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste functies van de AI Personal Assistant

Mitsubishi
  • AI Personal Assistant maakt gebruik van AI-technologie waaronder stemherkenning en natuurlijke taalverwerking om op de juiste manier te begrijpen wat inzittenden zeggen en in met hen in een vertrouwd klinkend taalgebruik te communiceren, zelfs te midden van rij- en omgevingsgeluiden.
  • Door voiceprinttechnologie en persoonsherkenning kan het systeem individuele passagiers herkennen, en meer te weten komen over hun spraak en gedrag. Zo kan het systeem ook diensten aanbieden die het beste op hun wensen en behoeftes aansluit.
  • Het systeem geeft de bestuurder de mogelijkheid om via spraak zaken als de klimaatcontrole, ruitenwissers, koplampen en andere systemen te bedienen. Het biedt ook statusinformatie over het voertuig, inclusief eventuele storingsmeldingen indien deze er zijn.
  • AI Personal Assistant spraakherkenning gebruikt een hybridesysteem dat informatie combineert van bronnen in the cloud, in de auto én in de omgeving van de auto.

AI Personal Assistant ondersteunt connectiviteit met diverse apparaten en content. Het systeem kan bijvoorbeeld verbinding maken met een drone om de verkeerstoestand verderop te controleren. Ook kan het inzittenden een helicopterview bieden van de omgeving waar de auto op dat moment doorheen rijdt.

Op de MITSUBISHI CONNECT-stand is een demonstratie, met gebruik van Amazon Echo met Alexa en Google Assistant, van Google Home VPA-ingeschakelde draadloze speakers (ook bekend als "smart speakers") voor het verbinden van de auto met thuis. Dit is een van de connected car services waaraan Mitsubishi werkt.

  • Amazon Echo met Alexa gebruikt stemcommando's voor het afspelen van muziek, het toegang krijgen tot agenda's, voor online shoppen en het bedienen van 'smart' elektrische apparaten.
  • Google Home met de ingebouwde Google Assistant maakt gebruik van stemcommando's voor het afspelen van muziek, het toegang krijgen tot agenda's en het bedienen van elektrische apparaten.
  • De demonstratie toont hoe smart speakers gebruikt kunnen worden om in verbinding te komen met auto's voor het bedienen van de koplampen, het instellen van de interieurtemperatuur en voor het ver- of ontgrendelen van deuren. Bezoekers van de show kunnen dit zelf uitproberen.

UnitedConsumers
Stapelvoordeel op Mitsubishi Space StarStapelvoordeel op Mitsubishi Space Star
11 juni 2020
Mitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVsMitsubishi geeft stapelvoordeel op SUVs
4 juni 2020
Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020Mitsubishi vernieuwt Space Star in 2020
10 maart 2020
Mitsubishi verlengt garantieMitsubishi verlengt garantie
9 maart 2020
 

Info