28 november 2006
 

Mitsubishi L200 (2006 - 2015)

Award voor Mitsubishi L200 en Pajero

Autozine
28 november 2006 | Mitsubishi heeft een dubbelslag gemaakt bij de jaarlijkse uitreiking van de Britse What Van? Awards. De nieuwe L200 won in de categorie Best Pick-up, terwijl de Pajero op grijs kenteken eerste werd in de klasse Best 4x4 Van. Het is de achtste keer in twaalf jaar dat Mitsubishi in de pick-upklasse wint, maar de eerste keer met de nieuwe L200.
Nieuwe vloermatten voor de L200 ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

De prijzen worden elk jaar uitgereikt door de redactie van het Britse magazine "What Van?", in het Verenigd Koninkrijk het grootste consumententijdschrift op het gebied van bedrijfsauto's. Alle genomineerden worden uitvoerig getest op comfort, prestaties, rijgedrag, raffinement, veiligheid, laadvermogen, brandstofverbruik en prijs-kwaliteitverhouding.

Mitsubishi L200

Het juryrapport over de L200: "Volgens ons is de L200 een waardig winnaar van de Pick-up of the Year Award. Naast zijn veelzijdigheid, zijn de prestaties op de weg en in het terrein voorbeeldig. Bezitters van het vorige model L200 zullen onder de indruk raken van de enorme toename van verfijning. Bijkomende pluspunten van de L200 zijn de ruime en comfortabele cabine en de grotere onderhoudsintervallen".

Het magazine was eveneens onder de indruk van de goede kwaliteiten en de grote keus in uitvoeringen van de Pajero op grijs kenteken. "What Van?" testte zowel de uitvoering met korte (SWB) als met lange wielbasis (LWB). "Met 160 pk is de Pajero, los van het soort ondergrond waarop hij zich bevindt, verre van sloom", aldus "What Van?".

Het is de derde keer sinds zijn introductie in maart 2006 dat de L200 in het Verenigd Koninkrijk een vakprijs wint. Ook de magazines Professional Van & Light Truck Magazine en Commercial Fleet World verkozen de L200 tot pick-up van het jaar.