15 september 2009
 

Mini Roadster

MINI toont Roadster Concept op IAA

Autozine
15 september 2009 | MINI presenteert op de IAA van Frankfurt de MINI Roadster Concept, een tweezitter met een fris nieuw design. Bovendien introduceert het concept bieuwe voorzieningen zoals een Highspeed Shifter en een Buddy Radar.

Op zoek naar een Mini Roadster?
bynco heeft er 1 vanaf € 12.740,-

Mini Roadster

De MINI Roadster Concept is 3,71 meter lang, 1,68 meter breed en 1,36 meter hoog. Daarmee is hij 5 centimeter lager dan een dichte MINI. De voorzijde vertoont gelijkenis met die van de MINI Cabrio, met uitzondering van de A-stijl. De voorruit staat schuiner, voor een lagere daklijn. Vooral als het dak is neergeklapt, ontstaat daardoor het karakteristieke beeld van een open tweezitter.

Mini Roadster

De softtop kan binnen enkele seconden met de hand worden geopend en gesloten. Dat is een bewuste ontwerpbeslissing: door af te zien van elektrische bediening wordt gewicht bespaard en dat past bij de puristische eigenschappen van de compromisloze MINI Roadster Concept.

Het dak wordt ingeklapt op de plaats waar normaliter de achterbank zou zitten en neemt derhalve geen bagageruimte in. Daarom heeft de bagageruimte altijd (dak open of dicht) een inhoud van 250 liter. Dankzij de lage tildrempel zijn ook grote spullen eenvoudig in te laden. Bovendien is in de achterwand van de bagageruimte een afsluitbare opening gemaakt. Zodoende kunnen inzittenden ook tijdens het rijden bij de inhoud van de bagageruimte.

Een andere innovatie is de multifunctionele display die links van de toerenteller op de stuurkolom is geplaatst. Net als bij de MINI Cabrio kan door middel van de "Always-Open Timer" worden bijgehouden hoe lang open wordt gereden. Op de display worden daarnaast vijf parameters met informatie over het gereden traject weergegeven, waaronder de Nature Guard-functie, om te zien of alle brandstof optimaal is benut.

Mini Roadster

Verder is er de Highspeed Shifter, een schakelindicator die aangeeft wanneer op of terug te schakelen voor optimale prestaties bij sportief rijden. Dankzij de Gravity-functie zijn de G-krachten van remmen en acceleratie afleesbaar. De Heart Beat-functie visualiseert het toerental als een hartslag; hoe sportiever de bestuurder rijdt, hoe sneller het hart klopt. Tot slot is de Buddy Radar een unieke en typische MINI-voorziening die weergeeft of zich andere MINI-rijders in de omgeving van de auto bevinden.

De MINI Roadster Concept is gericht op prestaties in combinatie met een efficiënt brandstofverbruik. In het studiemodel wordt daarom uitgegaan van de sportieve én zuinige motoren uit de bestaande reeks. Een voorbeeld is de MINI Roadster Concept met de motor uit de MINI Cooper S. Deze 1,6-liter krachtbron met directe benzine-inspuiting en Twin Scroll-turbotechnologie levert 128 kW (175 pk) en een koppel van 240 Nm.

Nieuwe vloermatten voor de Roadster?
Dat kan! Vanaf € 43,-
Just Carpets.nl

 

Info

Techniek

Occasions

Forum