27 november 2001

MG ZS (2001 - 2005)

De eerste MG ZS180 is in Nederland afgeleverd

27 november 2001 - Na de introductie van het compleet nieuwe MG modelprogramma in ons land, in oktober van dit jaar, is vorige week de eerste MG ZS 180 afgeleverd. MG Rover Nederland kon deze aflevering niet onopgemerkt voorbij laten gaan, want de nieuwe eigenaar is een verstokte Rover adept. Richard Lezer, directeur van FR Security, heeft inmiddels al ruim 300 Rovers bezeten. En dat is het juiste woord, want de heer Lezer is een groot liefhebber van Rover en bezit zelfs een klein museum met klassieke Rover-modellen.
Carsub

De voorliefde voor Rover begon bij Richard Lezer al op 16-jarige leeftijd, toen hij de Rover 2000 TC van zijn vader eens grondig reviseerde. En nog voor hij meerderjarig werd, waren al enkele Rovers in zijn bezit gekomen. Richard Lezer: "Direct vanaf die eerste sleuteluurtjes aan de Rover 2000 TC, in 1966, is mijn liefde voor dit merk alleen maar gegroeid en heb ik nooit een ander merk auto gehad. En in de loop der jaren heb ik er wel 300 gekocht, zowel privé, voor mijn bedrijf FR Security als voor mijn eigen Rover-museum."

MG ZS (2001 - 2005)

De MG is feitelijk toevallig terechtgekomen in het wagenpark van Lezer. Als opvolger van de Rover 45 2.0 V6 automaat werd gezocht naar een handgeschakelde uitvoering. Maar daarvoor kwam Lezer terecht bij MG. Hij bestelde daarop ongezien al in mei dit jaar een MG ZS 180, in iedere kleur behalve geel, en het moest de eerste MG ZS 180 in ons land zijn. Martijn Duivenvoorden, Manager Fleetsales & Leasing van MG Rover Nederland: "Dat van die eerste MG is gelukt, en jawel ... in de kleur geel. Achteraf echter een prettige bijkomstigheid, want het gehele pand van FR Security is in een felle kleur geel uitgevoerd." In het felgele pand van FR is een deel van het Warehouse speciaal ingericht voor Rover. In het privémuseum staan enkele klassieke Rovers, en is er een gezellige Club-bar. Regelmatig worden er bijeenkomsten voor de Rover-club georganiseerd.

Overigens is de eerste MG ZS 180 dermate goed ontvangen bij FR, dat in Vianen een order voor nog eens drie MG's is gearriveerd.

IkWilVanMijnAutoAf
Remschijf.nl