13 januari 2003

Mercedes-Benz Vaneo

mercedes-benz vaneo nu ook leverbaar op grijs kenteken

13 januari 2003 - Speciaal voor de Nederlandse markt werd door het DaimlerChrysler Vehicle Preparation Center in Nijkerk een Van-versie van de Vaneo ontwikkeld, die vrij van BPM wordt geleverd. De nieuwe Vaneo Van combineert de eigenschappen die kenmerkend zijn voor elke Mercedes-Benz personen- en bedrijfsauto, met een forse nuttige laadruimte van bijna drie kubieke meter. Het Vehicle Conversion Center zorgt voor de ombouw van de Vaneo tot Van.

Als eerste wordt een tussenschot met ruit aangebracht, dat niet alleen de chauffeurscabine en laadruimte van elkaar scheidt, maar bovendien zorgt voor geluidsisolatie. Verder wordt de laadruimte voorzien van een vlakke laadvloer en zijn de zijruiten vervangen door Window-look platen. De laadruimte is toegankelijk via een grote achterklep over de volle breedte van de laadruimte, en een schuifdeur links en rechts. De uitrusting van de cabine is bij de Van-versie geheel gelijk aan die van de Vaneo personenautouitvoering. Ook is de Vaneo Van met dezelfde motoren te leveren als deze versie, te weten drie benzinemotoren met vermogens van 60 kW (82 PK), 75 kW (102 PK) en 92 kW (125 PK), en twee common-rail dieselmotoren met een vermogen van 55 kW (75 PK) en 67 kW (91 PK). Basisversnellingsbak is een handgeschakelde vijfgangs transmissie, als optie is voor de versie met de krachtigste motoren een vijftraps automatische versnellingsbak te leveren of de AKS versnellingsbak waar het koppelingspedaal ontbreekt maar waarmee wel de normale schakel stappen gemaakt kunnen worden. Standaard uitrustingsniveau is de Vaneo Van Trend, tegen meerprijs is een Ambiente pakket te leveren.

Mercedes-Benz Vaneo

Met de Vaneo Van mikt Mercedes-benz op ondernemers die behoefte hebben aan een forse en doelmatige laadruimte, maar daarnaast ook veel aandacht hebben voor comfort en veiligheid, en praktische eigenschappen als een maximale wendbaarheid en een dynamisch karakter. Daarnaast heeft de Vaneo Van met haar Window-look platen een luxe personenwagenachtige uitstraling.

Mercedes-Benz Vaneo
XLLease
KwikFit