17 november 2009
Mercedes-Benz SLS
Nieuws

Mercedes-Benz SLS AMG

Mercedes-Benz SLS AMG vanaf 242.976 euro

17 november 2009 - De orderboeken zijn geopend voor de Mercedes-Benz SLS AMG. De 420 kW sterke supersportwagen met vleugeldeuren is leverbaar vanaf € 242.976,- inclusief BTW en BPM. Voor 2010 heeft Mercedes-Benz Nederland 60 exemplaren toebedeeld gekregen. Het grootste gedeelte hiervan is inmiddels verkocht. De levering van de SLS AMG begint in het voorjaar van 2010.

Op zoek naar een Mercedes-Benz SLS AMG Coupe?
Nederland Mobiel heeft er 6 vanaf € 199.950,-

Mercedes-Benz SLS AMG Coupe

Onder het bijzondere koetswerk bevindt zich een aluminium spaceframe, dat in hoge mate verantwoordelijk is voor het dynamische weggedrag. De 6,2-liter AMG V8-motor met een vermogen van 420 kW is het sportieve hart van de SLS AMG. Hij is standaard gekoppeld aan een op de achteras geplaatste zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze zogenaamde transaxle-configuratie zorgt voor een perfecte gewichtsverdeling van de 1.620 kg wegende auto. De hoge prestaties (0-100 in 3,8 s, topsnelheid: 317 km/h) gaan volgens de fabrikant vergezeld van een hoge mate van stabiliteit en dynamiek.

Mercedes-Benz SLS

Op weg naar de marktinvoering is de auto op diverse sociale platforms te volgen. Op SLS-AMG-Reporter.com zijn diverse clips en artikelen over de auto en daaraan gekoppelde evenementen te vinden. De SLS AMG heeft bovendien een zeer drukbezochte fanpagina op facebook (Facebook.com/MercedesBenz) en ook via Twitter.com/sls_amg is het mogelijk om op de hoogte te blijven van de auto en in contact te komen met andere liefhebbers.

De Mercedes-Benz SLS AMG staat in de prijslijst voor € 242.976 inclusief BTW en BPM. Het grootste gedeelte van de 60 voor Nederland bestemde exemplaren is inmiddels verkocht. In Duitsland is het jaarcontingent voor 2010 helemaal uitverkocht.

AutoCoach
KwikFit