27 september 2012
Mercedes-Benz SLS
Nieuws

Mercedes-Benz SLS

Mercedes-Benz SLS AMG nu ook als GT

27 september 2012 - Mercedes-Benz introduceert op de autotentoonstelling van Parijs de SLS AMG GT Coupé en Roadster. Beide modellen beschikken over een 6,3-liter AMG V8 met een vermogen van 435 kW/591 pk, een verder geoptimaliseerde AMG Speedshift DCT-7 sporttransmissie en een nieuw ontwikkeld AMG Ride Control Performance sportonderstel. Daardoor zijn GT-uitvoeringen in alle opzichten nog dynamischer dan de reguliere modellen. Alle modellen zijn nu ook leverbaar met AMG designo Exclusive STYLE lederen interieurbekleding.

Op zoek naar een Mercedes-Benz SLS AMG Coupe?
Nederland Mobiel heeft er 6 vanaf € 199.950,-

Mercedes-Benz SLS AMG Coupe

De nieuwe SLS AMG GT-modellen vallen op door hun donker getinte koplamp- en achterlichtunits, de rode remklauwen en de afwerking in hoogglans zwart van de grille, de buitenspiegels, de 'vinnen' op de motorkap en de zijdelingse luchtopeningen. Het AMG-logo op de achterklep krijgt bovendien de toevoeging 'GT'.

Mercedes-Benz SLS

De in front-mid-positie geplaatste 6,3-liter AMG V8 levert in de SLS AMG GT-modellen een vermogen van 435 kW/591 pk bij 6.800 tpm. Het maximale koppel bedraagt 650 Nm bij 4.750 tpm. Dit leidt tot een sprint van 0-100 km/h in 3,7 seconden. De acceleratie van 0-200 km/h neemt 11,2 seconden in beslag en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 320 km/h. Het gemiddelde benzineverbruik bedraagt 13,2 l/100 km (CO2: 308 g/km).

De vermogenstoename tot 435 kW/591 pk is bereikt door diverse motorische wijzigingen waaronder een verhoogde inspuitdruk. De V8 reageert sneller op bewegingen van het gaspedaal en de prestatiekarakteristiek is uitgesproken sportief.

Mercedes-Benz SLS

Ook de AMG Speedshift DCT-7-traps sporttransmissie levert hieraan een belangrijke bijdrage met directere en nog spontanere reacties in M-modus (Manual). Dit is te danken aan nieuw ontwikkelde schakelfuncties en een gewijzigde aansturing van de transmissie. Samen verkorten deze de reactietijd aanzienlijk. Handmatig schakelen via de metalen stuurpaddles levert snelle, duidelijk waarneembare versnellingwisselingen op en dat is een ondersteuning bij het streven naar snelle rondes op een afgesloten circuit.

De SLS AMG GT-modellen beschikken standaard over het nieuw ontwikkelde AMG Ride Control Performance sportonderstel met rondom double wishbone-ophanging (aluminium) en elektronisch gestuurde demping. Vergeleken met de AMG Ride Control sport suspension van de reguliere SLS AMG-modellen valt dit sportonderstel op door de stuggere veer- en demperafstelling. Bovendien ontbreekt de Comfort-modus. De Sport-modus is bedoeld voor slecht wegdek en routes die extra vering vereisen zoals landwegen of de Nordschleife van de Nürburgring. Het aanstuuralgoritme van het AMG Ride Control Performance-onderstel reageert met een licht verminderde dempingskracht optimaal op wegdekoneffenheden. Het resultaat daarvan is dat rolbewegingen (dwars en in de lengteas) zoveel mogelijk worden voorkomen.

Mercedes-Benz SLS
AutoCoach

In Sport plus-modus zijn de dempingskrachten hoger. Ook de specifieke aanstuur-algoritmen zijn dan afgestemd op een zeer sportieve rijstijl op egaal wegdek (op circuits bijvoorbeeld). De verschillende rijmodi van het AMG Ride Control Performance sportonderstel zijn te selecteren via de AMG Drive Unit. Elke SLS AMG GT heeft standaard lichtmetalen velgen met 265/35 R 19-banden vóór en 295/30 R 20 achter.

Het interieur van de nieuwe SLS AMG GT-modellen kenmerkt zich door de functionele sfeer van een raceauto. Het instrumentenpaneel beschikt bijvoorbeeld over een schakelindicator met 7 LED's. De sportstoelen zijn evenals de deurpanelen gedeeltelijk met Alcantara bekleed. Ook de 'gripzones' van het afgevlakte AMG Performance sportstuur hebben Alcantara-bekleding. Het stuur heeft tevens een rode '12-uurmarkering'. In rood uitgevoerde stiksels, veiligheidsgordels en vloermatafwerking benadrukken de sportiviteit nog eens extra.

Mercedes-Benz SLS

Een nieuwe optie voor alle SLS AMG-modellen is de AMG designo Exclusive STyle lederen bekleding voor stoelen en deurpanelen. Deze exclusieve bekleding valt op door het diamant-design en de contrasterende stiksels. Er is keuze uit een uniforme kleur of een two-tone-uitvoering (verschillende combinaties mogelijk) Ook inbegrepen: designo-lederen afwerking van bijvoorbeeld dashboard en armsteunen, met leer afgebiesde AMG-vloermatten en hemelbekleding van Alcantara. Bij de SLS AMG Roadster is zelfs de rolbeugel met Alacantara bekleed.

De nieuwe SLS AMG GT-modellen worden in eind 2012 leverbaar. De prijs voor de Coupé bedraagt € 279.966,- en de Roadster voor € 289.213,-.

XLLease