14 maart 2013
 

Mercedes-Benz M-Klasse

Mercedes M-Klasse leverbaar als M-Guard

Autozine
14 maart 2013 | De Mercedes-Benz M-Klasse is voortaan ook leverbaar in een gepantserde uitvoering. De gepantserde versie van deze grote SUV is ontworpen volgens het bestaande principe van Mercedes-Benz voor geïntegreerde bescherming. Volgens dat principe worden alle extra beschermingssystemen al vanaf de initiële ontwikkelingsfase in het ontwerp van de M-Klasse opgenomen en geïntegreerd in de structuur van de auto.

Op zoek naar een Mercedes-Benz M-Klasse?
bynco heeft er 1 vanaf € 29.825,-

Mercedes-Benz M-Klasse

Als onderdeel van die geïntegreerde bescherming wordt het volledige inzittendencompartiment van de M-Guard voorzien van een soort gepantserde coating, tot elementen als de dragende structuur van het dak, de sloten, de portieromlijsting en de bevestigingen van de buitenspiegels toe. Ten opzichte van de standaarduitvoering krijgt het Guard-koetswerk verder speciale aanpassingen voor de bevestiging van pantserelementen, een structuur aan de voorkant met versterkte onderdelen en aangepaste portieren.

Mercedes-Benz M-Klasse

Tot de bepantsering behoren:

  • Ramen met de hoogste optische kwaliteit, speciaal gelaagd glas met een uniforme dikte rondom, met een polycarbonaat laag aan de binnenzijde ter bescherming tegen glassplinters.
  • In de niet-zichtbare delen wordt speciaal, nauw aansluitend staal gebruikt. In de A-, B- en C-stijlen, het schutbord en het dak versterkt dit staal tevens het passagierscompartiment en vergroot het de stijfheid van de koetswerkstructuur.
  • Alle geïnstalleerde componenten voldoen aan de vastomlijnde ballistische vereisten, worden continu aan ballistische controles onderworpen en worden al op voorhand gecertificeerd.

De gepantserde uitvoering is standaard uitgerust met een AirMatic luchtdempingsysteem met adaptief dempingssysteem (ADS) dat speciaal is afgestemd op deze gepantserde uitvoering. Sterkere componenten in het onderstel compenseren het extra gewicht van de M-Guard, die exclusief wordt geleverd met run-flatbanden en lichtmetalen 5-spaaks 20 inch AMG-velgen.

De nieuwe ML 350 BlueTEC Guard wordt geleverd met een V6 dieselkrachtbron met 190 kW (258 pk) en een maximumkoppel van 620 Nm die nu al aan de EURO 6 emissienormen voldoet. De ML 500 Guard met de 300 kW (408 pk) en 600 Nm sterke V8 benzinemotor is als alternatief eveneens leverbaar.

De M-Klasse Guard-uitvoeringen zijn vanaf mei bij Mercedes-Benz Nederland te bestellen. Prijzen zijn op aanvraag.

Nieuwe Mercedes ML nu ook als AMGNieuwe Mercedes ML nu ook als AMG
14 november 2011
Derde generatie M-Klasse vanaf novemberDerde generatie M-Klasse vanaf november
27 juni 2011
Mercedes introduceert nieuwe M-KlasseMercedes introduceert nieuwe M-Klasse
9 juni 2011
 

Info

Techniek

Prijs

Occasions

Forum