13 maart 2008
 

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)

Mercedes-Benz ML-Klasse ondergaat facelift

Autozine
13 maart 2008 | De Mercedes-Benz ML-Klasse is op meerdere punten aangepast. De nieuwe generatie vtoont zijn karakter nadrukkelijker, waarbij de accenten liggen op sportiviteit en kracht. Dankzij een nieuw vormgegeven voorkant en een gewijzigde achterpartij heeft de ML-Klasse nu een krachtigere uitstraling. Daarnaast is de standaarduitrusting uitgebreid.

Dynamisch vloeiende en tegelijkertijd krachtige lijnen bepalen ook in de toekomst het beeld van de ML-Klasse. Een nieuw gevormde bumper, koplampen en een nog dominantere grille bepalen de voorzijde. Deze is groter en loopt verder door naar beneden met drie brede zwarte lamellen. De ver naar buiten geplaatste verstralers en een nieuw vormgegeven bodemplaatbescherming laten de offroader er breder en dynamischer uitzien.

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)

De nieuw vormgegeven achterbumper met aan weerszijde geïntegreerde reflectoren benadrukken de breedte van de auto en de donker getinte achterlichtunits geven het model een sterke uitstraling. De dakrails behoren nu tot de standaard fabrieksuitrusting, terwijl het oppervlak van de buitenspiegels is vergroot voor beter zicht.

Door toepassing van hoogwaardige materialen is het interieur op een hoger niveau gebracht. De binnenkant van de portieren is voortaan bekleed met Artico-imitatieleer. Als optie is tweekleurig leder leverbaar. Een opvallend detail is verder het nieuwe met leder beklede multifunctionele vierspaaks stuurwiel, afgewerkt met chroomelementen. Als optie is een viertraps lendensteun leverbaar.

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)

De ML-Klasse wordt voortaan uitgerust met een volledig nieuw, door Mercedes-Benz ontwikkeld telematicasysteem. Een hands-free-installatie met Bluetooth-techniek en een Aux-In-aansluiting voor mobiele geluidsapparatuur zoals een iPod zijn ingebouwd. Er kan ook een nieuwe media-interface geleverd worden, waarmee een extern muziekgeheugen aan de elektronica en het bedieningssysteem van de ML-Klasse kan worden gekoppeld. Zodat de muziektitels op het combi-instrument en het kleurenscherm in de middenconsole kunnen worden weergegeven. Via de toetsen op het stuurwiel kan er worden gebladerd.

Naast het standaard audiosysteem kan gekozen worden uit twee alternatieven. Alle audiosystemen zijn voorzien van een kleurendisplay, een dubbele tuner voor een betere radio-ontvangst, snelheidsafhankelijke volumeregeling, een toetsenbord voor het invoeren van telefoonnummers en radiofrequenties als ook een Bluetooth-functie, die de mobiele telefoon draadloos met het hands-free-syteem verbindt. Als optie is voor het eerst ook in de ML-Klasse de spraakbesturing Linguatronic leverbaar.

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)
KwikFit

De ML-Klasse wordt aangedreven door V6- en V8-motoren in diesel- of benzineuitvoering. Het verbruik van deze motoren is verminderd. Ook bij de nieuwe generatie van de ML-Klasse kan er worden gekozen uit vijf motoren, die uiteenlopen van 140 kW / 190 pk tot 285 kW / 388 pk. Dankzij detailaanpassingen kon het verbruik ten opzichte van de vorige modellen met maximaal 0,4 liter per 100 km worden verminderd.

Het topmodel van de ML-Klasse is de ML 63 AMG. Deze uitvoering toont zijn uitzonderlijke positie als 'performance-SUV' nu duidelijker. De nieuwe AMG voorbumper springt met de glanzend verchroomde bodemplaatbescherming onmiddellijk in het oog. De in glanzend zwart afgewerkte AMG grille is voorzien van chroomafwerking. De ronde verstralers met chromen randen en de spatbordverbreders in carrosseriekleur zijn specifiek voor het topmodel van de ML-Klasse.

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)

De twee dubbele, verchroomde einddempers zijn kenmerklend voor het AMG topmodel. Wanneer de als optie leverbare bi-xenon-koplampen worden besteld, worden de donkere achterlichten vervangen door heldere exemplaren met LED-technologie. Verder behoren de nieuw gevormde buitenspiegels en de standaard dakreling in aluminiumlook tot de veranderingen bij de ML 63 AMG. Aan de zijkant vallen de 20-inch lichtmetalen AMG velgen in vijfspaaksdesign op. De tien inch brede velgen zijn rondom voorzien van banden in de maat 295/40 R 20 en zijn titaniumgrijs gelakt. Dubbelspaaks 21-inch AMG velgen met banden in de maat 295/35 R 21 zijn leverbaar als optie.

De ML 63 AMG wordt aangedreven door een 6,3 liter AMG V8-motor met een vermogen van 375 kW / 510 pk bij 6.800 omw./min. Het maximum koppel bedraagt 630 Nm. De AMG Speedshift 7G-Tronic-transmissie is voorzien van drie schakelprogramma's.

Mercedes-Benz M-Klasse (2005 - 2011)

De introductie van de vernieuwde ML-Klasse zal plaats vinden in oktober van dit jaar. De prijzen zullen medio 2008 bekend worden gemaakt.

AutoCoach
Mercedes ML nu als Edition 125Mercedes ML nu als Edition 125
9 december 2010
Prijzen vernieuwde Mercedes ML bekendPrijzen vernieuwde Mercedes ML bekend
30 juni 2008
Mercedes M-Klasse als Edition 10Mercedes M-Klasse als Edition 10
3 april 2008
Mercedes M-klasse als Edition 10Mercedes M-klasse als Edition 10
13 juli 2007
 

Info

Techniek

Prijs

Forum